Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 08:24

Μάνη: Καθάρισαν την παλιά γέφυρα της Κοσκάρακας

Γράφτηκε από την
Μάνη: Καθάρισαν την παλιά γέφυρα της Κοσκάρακας

 

Την παλιά γέφυρα της Κοσκάρακας, που είχε μετατραπεί σε χωματερή, καθάρισαν χθες αυτοδιοικητικοί και εθελοντές του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Οπως ενημέρωσε ο Σύλλογος “Καθαρή Μάνη”, ο καθαρισμός έγινε με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιώργου Βαβαρούτσου. Ο μεγάλος όγκος κάθε είδους απορριμμάτων είχε μετατρέψει την παλιά γέφυρα “σε είδος χωματερής επικίνδυνης για το περιβάλλον και την υγεία μας”.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, “ο δήμος διέθεσε προσωπικό και βαρέα οχήματα, και οι εθελοντές του Συλλόγου “Καθαρή Μάνη” εργάστηκαν πυρετωδώς 3-4 ώρες, ώστε να ομορφύνει και πάλι το φαράγγι. Λάστιχα, οικοδομικά υλικά, ανακυκλώσιμα και άλλα υλικά που θα μπορούσαν όλα να επαναχρησιμοποιηθούν, δυστυχώς, ρίπτονται στη φύση και αποτελούν περιβαλλοντική βόμβα. Μαζί μας είχαμε τους αντιδημάρχους Λυμπερέα Χρήστο και Βαβαρούτσο Γεώργιο, ο οποίος συντόνιζε την όλη επιχείρηση, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κισκήρα Χρίστο, τον πρόεδρο των Γαϊτσών Βατσινέα Ηλία, τον συνεργάτη του δήμου Λούζη Παναγιώτη και τον δημοτικό σύμβουλο Κατσουλέα Ευάγγελο”.

 

Ο Σύλλογος “Καθαρή Μάνη” απευθύνει πρόσκληση “στους συνδημότες μας να περιφρουρούν τον περιβάλλοντα χώρο που ζουν, να συμμετέχουν σε δράσεις καθαρισμού και να καταγγέλλουν περιστατικά ρύπανσης”. Και ενημερώνει ότι “την επόμενη εβδομάδα ο σύλλογος θα συμμετέχει με δύο εκπροσώπους του (Paula Forney και Σοφία Χριστοφιλοπούλου) στην νεοσυσταθείσα Επιτροπή Καθαριότητας, ώστε να συμβάλει στον σχεδιασμό της βέλτιστης διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Δυτικής Μάνης”.


NEWSLETTER