Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 14:38

Καλαμάτα: Δωρεάν μαθήματα πληροφορικής μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Δωρεάν μαθήματα πληροφορικής μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας

 

Ο καθηγητής Πληροφορικής Δημήτρης Βεργόπουλος με την ενθάρρυνση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου ανέλαβε την πρωτοβουλία να εισαγάγει όσους το επιθυμούν στη χρήση καινοτόμων εργαλείων του Διαδικτύου, παραδίδοντας δωρεάν μαθήματα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Οπως αναφέρει στην πρόσκληση που απευθύνει ο Δημ. Βεργόπουλος “η επικοινωνία με κάθε πρόσφορο τρόπο είναι βασικό στοιχείο επιβίωσης. Ειδικά στις τρέχουσες συνθήκες που το κυρίαρχο μήνυμα "Μένουμε σπίτι" προτείνεται και ευτυχώς υιοθετείται από όλη την κοινωνία, αναδεικνύεται η πραγματική ωφέλεια των νέων τεχνολογιών που μας προσφέρει το Διαδίκτυο. Γι' αυτό το λόγο και προκειμένου όλοι μας να εξοικειωθούμε σε αυτή τη νέα μορφή εξ αποστάσεως επικοινωνίας - εκπαίδευσης - δραστηριότητας, αποφάσισα και εγώ (όπως και τόσοι άλλοι συνάνθρωποί μας κάνουν) να διαθέσω μέρος από το χρόνο μου και να προσφέρω εθελοντικά μια σειρά επιμορφωτικών συνεδριών σε θέματα του επιστημονικού μου πεδίου και συγκεκριμένα στην εκμάθηση μιας δωρεάν εξ αποστάσεως πλατφόρμας σύγχρονης εκπαίδευσης. Η παρούσα πρωτοβουλία η οποία ενθαρρύνεται από την ΠΔΕ (Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης) Πελοποννήσου, θα δώσει τη δυνατότητα σε απλούς χρήστες του Διαδικτύου να μπορέσουν να δημιουργήσουν τη δική τους άυλη υποδομή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης - επικοινωνίας, με ένα σύντομο, απλό και κατανοητό τρόπο, σε δύο μόνο 30λεπτες διαδικτυακές συνεδρίες. Η δράση αφορά εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της δημόσιας ή και ιδιωτικής εκπαίδευσης, στελέχη εκπαιδευτικών φορέων (ιδιωτικών ή δημοσίων "Φάρις" - δήμους κ.λπ.) αλλά και όσους απλώς θέλουν να μάθουν τη χρήση καινοτόμων εργαλείων του Διαδικτύου”.

Οσοι λοιπόν ενδιαφέρονται, θα πρέπει άμεσα να στείλουν ένα σχετικό email με το ονοματεπώνυμό τους, την ιδιότητά τους και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, προκειμένου να ενημερωθούν για τις ώρες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης - εξοικείωσης στο ethelontes2020@gmail.com ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6936-634454.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν υπολογιστή και σύνδεση στο Διαδίκτυο και δεν έχουν κανένα κόστος αφού η δράση και η χρήση του λογισμικού είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


NEWSLETTER