Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 09:27

Μάσκες για το Νοσοκομείο θα φτιάξει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Μάσκες για το Νοσοκομείο θα φτιάξει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

 

Μάσκες για το Νοσοκομείο της Καλαμάτας και για άλλους υγεινομικούς φορείς θα φτιάξει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, ως μια κίνηση αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο της υγείας και τις ευαίσθητες ομάδες.

Η ιδέα ξεκίνησε από την πρόεδρο Λέττα Πετρουλάκη, η οποία αναρωτήθηκε σε ένα status της στην σελίδα της στο facebook, αν είναι δύσκολο να γίνει πράξη μια τέτοια πρωτοβουλία. Οπως κάνει η ίδια γνωστό μιλώντας στην “Ε”, δεν άργησε να ξεκινήσει να δέχεται μηνύματα από γυναίκες της πόλης, μέλη της Πειραματικής Σκηνής και μη, οι οποίες στην πλειοψηφία τους είχαν ραπτομηχανές στα σπίτια τους. Εδώ και δέκα μέρες, πάνω από 35 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να βοηθήσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Με έρευνα κατέληξαν ότι το υλικό που χρειάζεται να βρουν ήταν το πολυπροπυλένιο, το οποίο έχει πολλές χρήσεις στον ιατρικό κλάδο. Γίνεται μάσκα, προστατευτικό για το κεφάλι και για το σώμα. Είναι υλικό που αναπνέει, όμως το να το παραγγείλει ένας σύλλογος από την Καλαμάτα δεν ήταν και τόσο εύκολο, μιας και η παραγγελία από την Κίνα έπρεπε να γίνει για ένα τόνο τουλάχιστον. Στο σημείο αυτό πολύ σημαντική ήταν η βοήθεια της Γιώτας Μανούσου, η οποία λόγω του επαγγέλματός της (βιοτεχνία πλεκτών), έφερε σε επαφή την Πειραματική με προμηθευτή από την Ελλάδα. Η πρώτη παραγγελία έγινε και είναι 50 τ. μέτρα από αυτό το υλικό, το οποίο αναμένεται να “βγάλει” περίπου 1.700 μάσκες. Μαζί παραγγέλθηκαν και λαστιχάκια, καθώς και ένα συρματάκι το οποίο θα μπει εσωτερικά. Η κατασκευή, για να είναι πιο προσεγμένη, θα έχει και μία θήκη στην οποία θα μπορεί να μπει βαμβακερή ενίσχυση, για έξτρα προστασία. Αυτή τη στιγμή το υλικό κόβεται σε κομμάτια, πράγμα που μέχρι στιγμής φαίνεται πως και αυτό έχει τη δική του δυσκολία. Μετά η κ. Πετρουλάκη θα δώσει οδηγίες σχετικά με το ράψιμο της κάθε μάσκας.

Το σημαντικό είναι ότι με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι που κλείστηκαν στο σπίτι, θα νιώσουν και πάλι χρήσιμοι, θα αισθανθούν ότι έχουν ένα σκοπό να διαθέσουν τον χρόνο τους, όπως δηλώνει η πρόεδρος της Πειραματικής. Μόλις οι μάσκες ετοιμαστούν, θα περάσουν και από ειδικό μηχάνημα του Νοσοκομείου, για αποστείρωση, αφού θα έχουν πρώτα περάσει από πολλά χέρια.

 

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER