Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020 21:56

Πειραματική Σκηνή: Κατασκεύασαν 1.450 μάσκες - Παραδόθηκαν οι πρώτες στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Πειραματική Σκηνή: Κατασκεύασαν 1.450 μάσκες - Παραδόθηκαν οι πρώτες στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκε η δράση αλληλεγγύης που ξεκίνησε με κάλεσμα της Πειραματικής  Σκηνής Καλαμάτας στις 26 Μαρτίου. Στόχος ήταν να κατασκευαστούν μάσκες για τους γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Με έξοδα του συλλόγου, αγοράστηκαν τα υλικά και οι κατασκευές έγιναν με τη συνδρομή εθελοντών. Η ανταπόκριση των εθελοντών ήταν μεγάλη και συγκινητική. Πάνω από 30 άτομα προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με προθυμία. Μετά από την πρώτη αποστολή 600 επαναχρησιμοποιούμενων μασκών στο Νοσοκομείο, σήμερα θα αποσταλούν και οι υπόλοιπες 850 (σύνολο 1.450 μάσκες).

Παράλληλα αποφασίστηκε από την Πειραματική να ενισχύσει με 80 επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας που εξυπηρετεί ασθενείς στην οδό Πλάτωνος και ήδη το πρωί της Δευτέρας παραδόθηκαν στο διευθυντή κ. Κατσαφάδο 80 μάσκες. Επίσης θα δοθούν ακόμα 30 μάσκες σε εθελόντριες του τοπικού τμήματος Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας.

Οπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση της Πειραματικής: “Πολιτισμός και αλληλεγγύη είναι έννοιες άμεσα συνδεδεμένες και αλληλοεξαρτώμενες”. Οσον αφορά τους συμμετέχοντες στη δράση: στην προετοιμασία των υλικών (κοπή πολυπροπυλένιου και υφασμάτων, μεταλλικών ελασμάτων, λάστιχων), βοήθησαν οι: Γιώτα Μανούσου (σημαντική η  βοήθειά της και στην εξεύρεση υλικών), Λέττα Πετρουλακη, Τάκης Σοφικίτης, Μαρία Κωνσταντακοπούλου και Πόπη Μαυρέα. Στην κατασκευή βοήθησαν οι: Πηνελόπη Γαϊτάνη, Ζωή Γεωργακίλα, Βέρα Γεωργακοπούλου, Αγγελική Ζήρα, Αγνή Θεοδωρακοπούλου - Βλαχίδου, Βούλα Κακαλίκα, Αντωνία Κανελλοπούλου, Γεωργία Κλείδωνα, Πόπη Κουρνιώτη, Αρτεμις Κωστοπούλου, Σοφία Κωστοπούλου, Βίκυ Λαμπρινοπούλου, Γιάννα Μαλαπάνη, Γιώτα Μανούσου, Πόπη Μαυρέα, Κατερίνα Μηλιαρέση, Κατερίνα Μηλιώνη, Ρούλα Μητράκου (Σύλλογος Μικρασιατών Καλαμάτας), Σαβέρια Μπουσούνη, Μαρίζα Νταϊφά, Λέττα Πετρουλάκη, Λίτσα Πλαγιανού, Ειρήνη Πουλοπούλου, Εφη Πουλοπούλου, Ιφιγένεια Πουλοπούλου, Σταυρούλα Σιαμαντζούρα, Γωγώ Σπάλα, Ζωή Φιλιπποπούλου, Σοφία Φράγκου, Ιρένα Χολιαστού. Η Βούλα Ρούμπου προσέφερε υλικό συσκευασίας.


NEWSLETTER