Δευτέρα, 11 Μαϊος 2020 09:25

Εντυπωσιακή ανταπόκριση στην αιμοδοσία των Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από την
Εντυπωσιακή ανταπόκριση στην αιμοδοσία των Γαργαλιάνων

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των πολιτών της Δ.Ε. Γαργαλιάνων στην αιμοδοσία που διοργανώθηκε χθες το πρωί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης.

Περίπου 87 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν από τους αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των τοπικών κοινοτήτων και των συλλόγων της περιοχής.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ακούραστο, πρόθυμο και πάντα ευγενικό Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, το οποίο έχει καταφέρει να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία και μόνο τυχαία δεν είναι η ανταπόκριση του κόσμου.

Από νωρίς η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και μάλιστα χρειάστηκε να παρατείνουν την αιμοδοσία για μια ώρα παραπάνω το μεσημέρι, κάτι που έγινε με μεγάλη χαρά, καθώς τις εποχές αυτές οι ανάγκες για αίμα είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Μάλιστα στην αιμοδοσία παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, ο επικεφαλής της παράταξης “Η Τριφυλία Αλλάζει” και εντεταλμένος σύμβουλος Γαργαλιάνων Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας Χαράλαμπος Αυρηλιώνης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Γαργαλιάνων Βασίλης Αγγελόπουλος, ο οποίος επεσήμανε: «Την περίοδο που διανύουμε, της πανδημίας, έχει ανάγκη σε αίμα ο κόσμος και γι’ αυτό πήραμε την πρωτοβουλία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δημότες μας γιατί από πολύ νωρίς το πρωί υπήρχε πολύ μεγάλη κινητικότητα και προσέλευση. Να ευχαριστήσουμε τους συλλόγους, τους φορείς, το Δήμο Τριφυλίας και τις κοινότητες της δημοτικής ενότητας για τη συνδιοργάνωση και τη συμμετοχή τους. Συγχαρητήρια σε όλους».

Από την πλευρά του ο κ. Λεβεντάκης τόνισε: «Η Δ.Ε. Γαργαλιάνων διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία, με συνδιοργανωτές τοπικές κοινότητες, καθώς επίσης και τοπικούς συλλόγους και φορείς της πόλης. Τη δράση αυτή στήριξε και συνέδραμε, ως όφειλε, και ο Δήμος Τριφυλίας. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς και να συγχαρώ όλους τους συμπολίτες μας, που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία με τη συμμετοχή τους, στην κοινή αυτή προσπάθεια να προσφέρουμε αυτό το "δώρο ζωής" σε όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη. Ευχαριστώ ιδιαίτερα, το προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, για την άψογη συνεργασία, με σκοπό την πραγματοποίηση της δράσης αυτής. Επίσης, ευχαριστώ τον πρόεδρο της Τ.Κ. Γαργαλιάνων, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, όπως και όλους τους τοπικούς φορείς, συλλόγους και παράγοντες για τη στήριξη και υποστήριξή τους. Σήμερα αποδείξαμε και στην πράξη πως όλοι μαζί, ενωμένοι για το κοινό καλό, μπορούμε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αλλωστε, είναι πολλά αυτά που μας ενώνουν και δεν μας χωρίζει τίποτα. Η ανάγκη στη χώρα μας για αίμα είναι μεγάλη και διαρκής, γι' αυτό και η εθελοντική προσφορά από όλους μας αποτελεί το μοναδικό δρόμο προς τη ζωή, για πολλούς συνανθρώπους μας. Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί στάση ζωής και πρόκειται για μία πράξη αλληλεγγύης, αγάπης για το συνάνθρωπο και αλτρουισμού. Είμαι σίγουρος πως στο επόμενο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία θα είναι και πάλι παρόντες όλοι οι Τριφύλιοι συμπολίτες μας!».


NEWSLETTER