Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 07:53

Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας από “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

 

Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας από την κινητή μονάδα “Οδυσσέας” του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” θα γίνει μεθαύριο Παρασκευή στην Καλαμάτα.

Οι αιμοληψίες θα γίνονται από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στο 24ο Δημοτικό Σχολείο (Ψαρών και Μακεδονίας), με σκοπό την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Καλαμάτα παίρνει τη «σκυτάλη» για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τον Οργανισμό «Tο Χαμόγελο του Παιδιού» και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. 

Οσοι ενδιαφέρονται και επιθυμούν, παρακαλούνται να καλέσουν στο 6937-405592 (Κυριακή Στεφανίδου) ή να στείλουν email στο k.stefanidou@kalamata.gr, για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταυτόχρονη παρουσία πολλών εθελοντών. 

Οι εθελοντές αιμοδότες να έχουν μαζί τους την ταυτότητα τους καθώς και το ΑΜΚΑ τους. Καθόλη τη διάρκεια της δράσης, στο χώρο θα βρίσκεται υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού.

Η δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας θα συνεχιστεί στην Πελοπόννησο, με επόμενους προορισμούς την Πάτρα, τον Πύργο και την Κόρινθο.