Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 08:31

Ξεκίνησε η λειτουργία του ξενώνα της “Κιβωτού του Κόσμου” στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ξεκίνησε η λειτουργία του ξενώνα της “Κιβωτού του Κόσμου” στην Καλαμάτα (βίντεο)

Η “Κιβωτός του Κόσμου” ξεκίνησε τη λειτουργία του νέου της παραρτήματος στην Καλαμάτα και από την περασμένη Κυριακή φιλοξενεί τα πρώτα παιδιά στον ξενώνα στα Γιαννιτσάνικα.

Ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, εμπνευστής της “Κιβωτού”, συνόδευσε ο ίδιος τα πρώτα παιδιά στον ξενώνα, που λειτουργεί στο σπίτι του κτήματος στα Γιαννιτσάνικα το οποίο προσέφεραν στην “Κιβωτό του Κόσμου” η Ασημίνα και η Ιωάννα Καρέλια και φέρει τιμητικά το όνομα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καρέλια, συζύγου και πατέρα των δωρητριών.

Σε πρώτη φάση η δομή θα φιλοξενήσει 7 αγόρια, τα οποία διαβιούσαν ήδη σε ξενώνες της "Κιβωτού", ενώ στο μέλλον θα μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι 30-35 παιδιά. Το ξεκίνημα, βέβαια, έγινε με λιγότερα και σταδιακά θα αυξάνεται ο αριθμός τους.

Να αναφέρουμε επίσης ότι ο ξενώνας όσο αυξάνεται ο αριθμός θα φιλοξενεί παιδιά ηλικίας από 4-5 μέχρι 18 χρόνων, ανάλογα βέβαια και με την εισαγγελική εντολή για την απομάκρυνση ενός παιδιού από το οικογενειακό του περιβάλλον -καθώς όλα τα παιδιά τα οποία εντάσσονται στις δομές της "Κιβωτού" φιλοξενούνται ύστερα από εισαγγελικές εντολές, για να προστατευτούν από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Στις δομές φιλοξενίας του οργανισμού εντάσσονται παιδιά μέχρι 12 ετών.

Στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα είναι η έδρα του παραρτήματος, όπου παιδιά από όλη την Πελοπόννησο θα βρίσκουν ένα όμορφο σπίτι, τη ζεστασιά και την αγάπη που στερήθηκαν από τις οικογένειές τους και μαθησιακή στήριξη μέχρι τα 18.

Ν.Κ.


NEWSLETTER