Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 13:47

Πανελλαδική συγκέντρωση σχολικών ειδών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Γράφτηκε από την
Πανελλαδική συγκέντρωση σχολικών ειδών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Πανελλαδική συγκέντρωση σχολικών ειδών διοργανώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για να πάνε όλα τα παιδιά με αξιοπρέπεια και ασφάλεια στο σχολείο.

Η πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών καθώς και ειδών προσωπικής υγιεινής (μάσκες και αντισηπτικά) προορίζεται για τα παιδιά των οικογενειών που αδυνατούν να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες και ο Οργανισμός μάς καλεί όλους να συνδράμουμε για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και χαμόγελα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη στην πολύτιμη και συγκινητική προσφορά του κόσμου, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» την περσινή χρονιά κάλυψε τις ανάγκες 3.788 μαθητών, εξασφαλίζοντάς τους τα απαραίτητα σχολικά είδη. Ετσι και φέτος, ο Οργανισμός μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργεί πανελλαδικά, αλλά και μέσα από τις δράσεις που αναπτύσσει, στηρίζει καθημερινά και σταθερά χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας.

Τα σχολικά είδη που συγκεντρώνει είναι: Σχολικές τσάντες δημοτικού - γυμνασίου - λυκείου. Τετράδια 3-4 θεμάτων. Τετράδια (μπλε και χρωματιστά). Σχολικοί άτλαντες (γεωγραφικοί και πολιτικοί). Τέμπερες - κηρομπογιές. Μπλοκ ζωγραφικής – ακουαρέλες. Μαρκαδόροι - ξυλομπογιές. Μολύβια. Στυλό. Γόμες. Ξύστρες. Διορθωτικά. Πινέλα. Κασετίνες. Ντοσιέ (μεγάλα - μικρά) και ανταλλακτικά φύλλα. Φάκελοι με λάστιχο. Χαρτί Α4. Διαφάνειες. Κόλλες (στικ και υγρές). Πλαστελίνες. Διάφανο αυτοκόλλητο για την προστασία βιβλίων. Ψαλιδάκια. Γεωμετρικά όργανα (χάρακες, διαβήτες κλπ.). Αντισηπτικά (μικρές συσκευασίες). Αντισηπτικά μαντηλάκια (μικρές συσκευασίες). Υφασμάτινες παιδικές μάσκες. Υφασμάτινες ή μίας χρήσης μάσκες ενηλίκων.

Σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού για τη Μεσσηνία αναφέρει ότι η συγκέντρωση σχολικών ειδών γίνεται στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Ηλεία. Διεύθυνση: Αραχώβης 3, Πύργος Ηλείας, Τ.Κ. 27131. Τηλ: 26210 24080. Email: socialservicespyrgos@hamogelo.gr


NEWSLETTER