Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 20:38

Συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τον λαό του Λιβάνου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Είδη πρώτης ανάγκης για να σταλούν στους εργαζόμενους και το λαό του Λιβάνου συγκεντρώνει ο Σύλλογος Γυναικών Καλαμάτας. Μια προσπάθεια την οποία ήδη στηρίζουν αρκετά σωματεία του νομού.

Ο σύλλογος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καλαμάτας Αγγελική Ρηγανάκου τόνισε: “Από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας που έπληξε τον λιβανέζικο λαό, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τις γυναίκες του Λιβάνου, τις γυναίκες του Λιβανέζικου Συνδέσμου για τα δικαιώματα των γυναικών και τις οικογένειες που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι λαοί της περιοχής εδώ και χρόνια υφίστανται τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Αυτή τη στιγμή ο λιβανέζικος λαός υποφέρει και από τις συνέπειες των φονικών εκρήξεων που σημειώθηκαν πρόσφατα στο λιμάνι της Βηρυτού. Εκφράζουμε και έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους, στους τραυματισμένους, στις γυναίκες που έχουν στην ευθύνη τους τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ανήμπορων της οικογένειάς τους, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ. Οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ συγκεντρώνουμε άμεσα είδη πρώτης ανάγκης για να σταλούν στους εργαζόμενους και το λαό του Λιβάνου”.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας Παναγιώτης Κουφαλάκος επισήμανε: “Ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Καλαμάτας μέλους της Ο.Γ.Ε., σωματεία-μέλη της διοίκησης του ΕΚ Καλαμάτας απευθύνουμε κάλεσμα στην εργατική τάξη να κάνουμε πράξη το σύνθημα «Ολοι για έναν και ένας για όλους». Ο λαός του Λιβάνου να μην μείνει μόνος του. Μας χρειάζεται να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, που είναι το μεγάλο μας όπλο”.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας Παναγιώτης Καράμπελας τόνισε: “Μέχρι στιγμής τα σωματεία που έχουν συντονιστεί στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών είναι: Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας, το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Μεσσηνίας, το Σωματείο Εργαζομένων στο Ασυλο Ανιάτων Ν. Μεσσηνίας και το Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας. Καλούμε όλα τα σωματεία της διοίκησης του ΕΚ και συλλόγους να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας”.

Η παραλαβή των υλικών που θα συγκεντρώνονται θα πραγματοποιείται στο Εργατικό Κέντρο καθημερινά 6-8 το απόγευμα, με τελευταία ημέρα παραλαβής την Παρασκευή 4/9/2020.