Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 04:34

Δωρεάν μαθήματα από το Χορευτικό Ομιλο Μεσσήνης (φωτογραφίες)

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον υποδέχθηκαν μικροί και μεγάλοι στο Δήμο Μεσσήνης την πρωτοβουλία του δήμου για δωρεάν μαθήματα παραδοσιακών χωρών. Πάνω από 250 άτομα συμμετέχουν στα μαθήματα παραδοσιακού χορού, που παραδίδει από τις 15 Οκτωβρίου ο δάσκαλος χορού Γιώργος Αθανασάς, στο Δασκαρόλειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Νομικού Προσώπου "Δημοτική Φιλαρμονική και Χορευτικός Ομιλος Μεσσήνης" Λίνα Καμαρινοπούλου η αίθουσα σύντομα θα διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Στόχος είναι μάλιστα το επόμενο διάστημα οι ομάδες να πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους εμφανίσεις, με φορεσιές.
Η κ. Καμαρινοπούλου, που συμμετέχει ενεργά στο Χορευτικό Ομιλο, διαπιστώνει πως ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία του δήμου την οποία στηρίζει ο δήμαρχος Στ. Αναστασόπουλος. Εκτιμά πως ο κόσμος ανταποκρίθηκε τόσο ένθερμα, καθώς η όλη προσπάθεια χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα. Το μεγάλο ενδιαφέρον μάλιστα οδήγησε στην απόφαση να δημιουργηθούν τμήματα και στο Πεταλίδι, όπου ήδη παραδίδονται μαθήματα σε 50 παιδιά και μεγάλους.

Κ.Δ.