Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 11:40

Σε Λαμπαδηδρομία Εθελοντών η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Σε Λαμπαδηδρομία Εθελοντών η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Στην 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών συμμετέχει η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας και την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. υποδέχεται τη φλόγα της αγάπης. Η μικρή τελετή υποδοχής θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Η φλόγα ταξιδεύει στην Καλαμάτα και θα παραδοθεί από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών (ΣΕΑ) Αργολίδας «Δεσμοί Αίματος» στα χέρια εθελοντών αιμοδοτών και ανθρώπων που στηρίζουν τη διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού στην πλατεία Αγίων Αποστόλων. Κατόπιν θα διανύσει μια μικρή διαδρομή περνώντας από την οδό Αριστομένους, την πλατεία 23ης Μαρτίου και την Ιατροπούλου, για να καταλήξει στο Μέγαρο Χορού. Θα ακολουθήσει εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση σε θέματα εθελοντισμού στο αίμα και τον μυελό των οστών.
Την εκδήλωση διοργανώνει η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου σε συνεργασία με τη “Φάρις”. Συμμετέχουν και στηρίζουν το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας καθώς και η Ελληνική Αστυνομία.

Η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ
Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας συμμετέχει κατόπιν πρόσκλησης από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) κ. Πρωτόπαπα και τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη. Η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2002 και αποτελεί κορυφαία εκδήλωση για τη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων σώματος στην ελληνική κοινωνία.
Κατά την διάρκειά της, η φλόγα της αγάπης διασχίζει το μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, για να «μεταλαμπαδεύσει» το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς της αιμοδοσίας, από χέρι σε χέρι εκατοντάδων λαμπαδηδρόμων, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι νέοι, που αποτελούν τη νέα γενιά των εθελοντών αιμοδοτών της χώρας.
Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των εθελοντών αιμοδοτών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ΕΟΘΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).


NEWSLETTER