Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 23:22

Η Καλαμάτα υποδέχτηκε τη φλόγα της αγάπης (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Η Καλαμάτα υποδέχτηκε τη φλόγα της αγάπης (φωτογραφίες)

Τη φλόγα της αγάπης υποδέχθηκε απόψε προαύλειο χώρο του Μεγάρου Χορού η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, που συμμετείχε στην 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η φλόγα ταξίδεψε στην Καλαμάτα και παραδόθηκε από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών (ΣΕΑ) Αργολίδας “Δεσμοί Αίματος” στα χέρια εθελοντών αιμοδοτών και ανθρώπων που στηρίζουν τη διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού στην πλατεία Αγίων Αποστόλων. Στη συνέχεια διένυσε μια μικρή διαδρομή περνώντας από την οδό Αριστομένους και την Ιατροπούλου και κατέληξε στο Μέγαρο Χορού.

Ακολούθησε εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση σε θέματα εθελοντισμού στο αίμα και τον μυελό των οστών, που οργάνωσε η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου σε συνεργασία με τη “Φάρις”. Συμμετείχαν και στήριξαν το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το ΕΚΑΒ και η Ελληνική Αστυνομία.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι η φλόγα της αγάπης μεταφέρει το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, που είναι πράξη αγάπης. Επεσήμανε ότι η Καλαμάτα είναι πόλη του εθελοντισμού κι έδωσε συγχαρητήρια στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του νοσοκομείου.

Η διευθύντρια της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας - γιατρός Αγγελική Καπόγλη σημείωσε ότι η αιμοδοσία είναι η πιο σημαντική πράξη εθελοντισμού και ζήτησε να είναι συνεχόμενη η προσπάθεια για τον εθελοντισμό των νέων. Παρατήρησε ότι σήμερα γιορτάζουν ο εθελοντισμός και οι άνθρωποι που δίνουν το αίμα τους για να σώσουν συνανθρώπους τους. Τους ευχαρίστησε και τους παρακάλεσε να συνεχίσουν να το κάνουν με αγάπη.

Ο διευθυντής της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του νοσοκομείου - γιατρός Γιάννης Αδαμόπουλος τόνισε τη σημασία της δωρεάς για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, για να αντιμετωπιστεί ο καρκίνος και η παιδική λευχαιμία. Επεσήμανε ότι θέλουμε να αυξήσουμε τους 180.000 Ελληνες δότες και κάλεσε όλους από 18 έως 40 χρονών να δώσουν δείγμα σάλιου και να ενταχθούν στην παγκόσμια δεξαμενή δωρητών έως τα 55 χρόνια τους. Παρουσίασε, μάλιστα, την ιστορία μιας μητέρας 3 παιδιών που βρήκε συμβατό δείγμα και σώθηκε και λίγα χρόνια αργότερα το ένα της παιδί, 18 χρονών, βρέθηκε συμβατό κι έσωσε έναν συνάνθρωπό του.

ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον δήμαρχο Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλο να ανταποκρίνεται στην πρόσκληση του κ. Αδαμόπουλου, να δίνει δείγμα σάλιου και να γίνεται εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Γ.Σ.


NEWSLETTER