Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013 02:23

Ανεμοστρόβιλος στη δυτική Καλαμάτα

Ανεμοστρόβιλος στη δυτική Καλαμάτα

Προβλήματα στη δυτική Καλαμάτα προκάλεσε μικρής διάρκειας ανεμοστρόβιλος που εκδηλώθηκε αργά χθες το μεσημέρι. Ο δυνατός άνεμος «ξάπλωσε» δύο δέντρα στη Νέα Είσοδο, κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση -τα οποία απομάκρυνε η Πυροσβεστική Υπηρεσία- και έφερε κάποιες ανεπτυγμένες τέντες σε επαφή με καλώδια της ΔΕΗ.

 

Προέκυψαν επίσης μικροδιακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε διάφορα σημεία της πόλης, που είχαν ως συνέπεια να σημειωθούν -λίγοι ευτυχώς- εγκλωβισμοί ατόμων σε ανελκυστήρες, από όπου απεγκλωβίστηκαν με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σε επίπεδο νομού, η κακοκαιρία εκδηλώθηκε κυρίως με βροχοπτώσεις -που πάντως δεν προκάλεσαν ιδιαίτερα προβλήματα, όπως είπε χθες το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς.

Μικρή υπερχείλιση, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, σημειώθηκε σε γεφύρια στα Λέικα και στο Ασπρόχωμα, ενώ σε οριακά επίπεδα βρίσκεται η στάθμη του νερού στη Μαυροζούμαινα -όπου η κατάσταση παρακολουθείται.

Ο Π. Αλευράς είπε ακόμα, ότι από τις βροχοπτώσεις προκλήθηκαν καθιζήσεις στους επαρχιακούς δρόμους Διαβολίτσι - Ανω Μέλπεια και Κάτω Μέλπεια - Μοναστηράκι, με συνέπεια να διακοπεί η κυκλοφορία.

Αντίθετα, παρά τη χιονόπτωση στον Ταΰγετο, ο δρόμος παρέμενε ανοιχτός καθώς τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας προβαίνουν σε εκχιονισμούς.

«Πάντως, η Περιφερειακή Ενότητα, οι δήμοι του νομού και η Πολιτική Προστασία είναι σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο», κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης.