Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 07:54

Εθελοντική αιμοδοσία από την Ενωση Ξενοδόχων Τριφυλίας

Γράφτηκε από την

 

 

Σε μία σημαντική κίνηση προσφοράς και αλληλεγγύης προχώρησε χθες η Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, προσφέροντας ιματισμό στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και πραγματοποιώντας εθελοντική αιμοδοσία.

Οι ξενοδόχοι για ακόμη μια φορά στηρίζουν έμπρακτα το νοσοκομείο της περιοχής, σημειώνοντας και την ανάγκη ενίσχυσής του. Έτσι χθες πέρα από τον ιματισμό αρκετοί επαγγελματίες του κλάδου προσήλθαν στο Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου και προσέφεραν αίμα. Μάλιστα δώρισαν δύο από τις μονάδες που συγκεντρώθηκαν στο Σύλλογο Πολυτέκνων Τριφυλίας. Παρών στην αιμοδοσία ήταν και ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας Παναγιώτης Κατσίβελας.

Αναφερόμενη στην πρωτοβουλία τους αυτή η πρόεδρος της Ένωσης Γεωργία Χριστοδούλου επισήμανε: «Η Ένωση Ξενοδόχων Τριφυλίας, όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα προχώρησε στην προσφορά ιματισμού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, θέλοντας να στηρίξει τη λειτουργία του. Το ίδρυμα αυτό πρέπει να σταθεί και να υπάρχει στην περιοχή τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες. Φέτος πήραμε την πρωτοβουλία, δεδομένων των συνθηκών, να προβούμε σε εθελοντισμό αιμοδοσίας των μελών μας, εργαζομένων και άλλων. Θέλουμε να δώσουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα στον κόσμο ότι παρόλο που ο κλάδος μας είναι από αυτούς που έχει πληγεί, εμείς έχουμε ψηλά τη σημαία και θέλουμε να ατενίσουμε το 2021 με αισιοδοξία. Θέλουμε να είναι η αρχή μιας εποχής θερισμού των κόπων και των προσπαθειών μας. Συμπίπτει και με την αρχή του εμβολιασμού που είναι ό,τι πιο αισιόδοξο για τη νέα εποχή. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το διοικητή του νοσοκομείου, τον κ. Λαμπρόπουλο, που άμεσα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, όπως και το νοσηλευτικό προσωπικό».

Ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Λαμπρόπουλος επισήμανε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Ένωση Ξενοδόχων για την ευγενική προσφορά τους, για τα είδη που χάρισαν στο νοσοκομείο, καθώς και για τον αλτρουιστικό χαρακτήρα τους για την προσφορά αίματος».

Παρών στην αιμοδοσία ήταν και ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο οποίος τόνισε: «Είμαι εδώ με πολύ μεγάλη χαρά, ήθελα να τιμήσω αυτή την ενέργεια και όλες τις προσπάθειες που γίνονται από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και τους συλλόγους, όπως και να ευχαριστήσω όλους τους συνανθρώπους μας που αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν αμέλησαν και δεν αδιαφόρησαν για την κοινωνική ανάγκη και την ανάγκη που υπάρχει να προσφέρουν αίμα. Θέλω να τους ευχαριστήσω από την καρδιά μου και να παροτρύνω όλους τους συνανθρώπους μας, τώρα τις ημέρες των δώρων και των εορτών, το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε είναι να σώσουμε μια ζωή και να προσφέρουμε αίμα».

Η αντιδήμαρχος Τριφυλίας, υπεύθυνη για θέματα Τουρισμού, Μαρία Παναγοπούλου σημείωσε: «Συγχαίρω την Ένωση Ξενοδοχών για αυτή τους την πρωτοβουλία, σαν δήμος θα είμαστε δίπλα τους, ειδικά τις ημέρες που διανύουμε. Προτείνω και η πολιτεία να στηρίξει το νοσοκομείο μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε».