Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013 11:42

Ονόματα στις στάσεις του αστικού στην Καλαμάτα

Ονόματα αναμένεται να αποκτήσουν οι στάσεις του αστικού ΚΤΕΛ στην Καλαμάτα εντός των προσεχών εβδομάδων. Σύμφωνα με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα έχουν ήδη παραγγελθεί οι σχετικές πινακίδες με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες. Σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μάλιστα μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων στα κυκλοφοριακά θέματα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας αποφασίστηκε να αντικατασταθούν ορισμένα κουβούκλια στάσεων, ενώ μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να λειτουργήσει και το σύστημα ψηφιακής απεικόνισης του χρόνου αναμονής στις στάσεις μέσω GPS στα λεωφορεία.

Απαντώντας πάντως σε ερώτηση σχετικά με την επέκταση των δρομολογίων και σε άλλα σημεία του Δήμου Καλαμάτας ο κ. Νίκας τόνισε ότι για την περίπτωση του Νοσοκομείου έχει ήδη ζητηθεί εγγράφως από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου η επέκταση των αστικών ορίων. Οσο για τις ανατολικές περιοχές, σημείωσε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ο μη επαρκής αριθμός των οχημάτων του αστικού ΚΤΕΛ, ενώ είπε ότι δεν λύνεται κάτι αν η συγκοινωνία πάει μόνο μέχρι Αλμυρό, αλλά στόχος είναι να φθάσει στα... ορεινά μέχρι και τη Βέργα.

Οσον αφορά το θέμα με τις πιάτσες των ταξί ο Δήμος Καλαμάτας αποφάσισε να απαλλάξει τους ιδιοκτήτες τους από την υποχρέωση να πληρώνουν για την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου κατ' αναλογία όσων ισχύουν για τις στάσεις λεωφορείων.

 

Μονοδρόμηση της Μπουλούκου

 

Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τη μονοδρόμηση της οδού Μπουλούκου με κατεύθυνση προς Αθηνών, αλλά και μίας σειράς μονοδρομήσεων στους γύρω δρόμους. Ηδη στην Καλαμάτα βρίσκονται όλα τα απαραίτητα υλικά (πινακίδες κ.ά.) και εντός του επόμενου δεκαημέρου αναμένεται να ισχύσουν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή με στόχο την αποσυμφόρηση.