Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 21:34

Ραδιοφωνική εκπομπή στήριξης των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Το Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης και το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας σε συνεργασία με την ΕΡΤ Καλαμάτας (107,2 και 104,4 και https://webradio.ert.gr/kalamata/) θα παρουσιάζουν κάθε 2η Παρασκευή στη 1.30 το μεσημέρι την εκπομπή «Παρέα με τα Παιδικά Χωριά SOS».

Στην εκπομπή θα συζητούνται θεματικές που απασχολούν τους γονείς σήμερα από τους επαγγελματίες των Κέντρων, τους κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγο, ειδική παιδαγωγό, λογοθεραπεύτρια και εργασιακή σύμβουλο.

Τα τελευταία 12 περίπου χρόνια που λειτουργούν τα δύο Κέντρα στην πόλη της Καλαμάτας, προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Μέσα από υπηρεσίες, όπως συμβουλευτική, ψυχολογική στήριξη, ειδική μαθησιακή, λογοθεραπεία, επαγγελματική συμβουλευτική καθώς και ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, γονείς και παιδιά έχουν τη δυνατότητα να λάβουν βοήθεια και μέσα από ένα εξατομικευμένο πλάνο παρέμβασης να υποστηριχθεί πολύπλευρα η οικογένεια που αναζητά στήριξη.

Οι βασικοί άξονες που θα κινηθούν οι θεματικές, αφορούν στις βασικές ανάγκες του παιδιού, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο γονέας ως προς τον ρόλο του, θέματα ειδικής αγωγής και λόγου, γονέας και εργασία.