Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 07:54

4 νέες ομάδες γονέων της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί»

Γράφτηκε από την
4 νέες ομάδες γονέων της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί»

 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει 4 νέες ομάδες γονέων.

Αυτές είναι:

• Ομάδα στήριξης γονέων με παιδιά στην εφηβεία (12-18 ετών). Κάθε Τρίτη, 11.30 π.μ.- 1 μ.μ. Έναρξη: Τρίτη 2 Φεβρουαρίου.

• Ομάδα στήριξης γονέων με παιδιά σχολικής ηλικίας (6-12 ετών). Κάθε Δευτέρα, 10.30 π.μ.-12 μ. Έναρξη: Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου.

• Ομάδα στήριξης γονέων με παιδιά προσχολικής ηλικίας (2-6 ετών). Κάθε Πέμπτη, 10.30 π.μ.-12 μ. Έναρξη: Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

• Ομάδα στήριξης για μονογονεϊκές οικογένειες (έως 18 ετών). Κάθε Τετάρτη 11 π.μ.- 12.30 μ.μ. Έναρξη: Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου.

 

ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Στόχος των ομάδων είναι η εκπαίδευση και η καθοδήγηση των γονέων σε πιο αποτελεσματικά μοντέλα γονικής συμπεριφοράς. Με τη βοήθεια των συντονιστών γίνεται διερεύνηση διαφόρων εναλλακτικών τρόπων προσέγγισης σε θέματα που δυσκολεύουν τους γονείς, έτσι ώστε να αποκτήσουν καταλληλότερα «εργαλεία» για την ενίσχυση του ρόλου τους καθώς και να επιτύχουν μία πιο αποτελεσματική επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας. Παράλληλα, τα μέλη της ομάδας εμπλουτίζουν τις δεξιότητές τους στην αντιμετώπιση πρακτικών αλλά και συναισθηματικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους, μέσα από το μοίρασμα, την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ τους.

 

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Η κάθε ομάδα έχει χαρακτήρα ψυχοεκπαιδευτικό, συγκεκριμένη θεματολογία και διάρκεια 5 εβδομαδιαίων συναντήσεων διάρκειας μιάμισης ώρας. Η συμμετοχή και στις 5 συναντήσεις είναι απαραίτητη εκτός σοβαρού απροόπτου. Να σημειωθεί ότι οι ομάδες έχουν κλειστό χαρακτήρα και δεν θα γίνουν δεκτές συμμετοχές έπειτα από την 1η συνάντηση. Η συμμετοχή σε αυτές είναι δωρεάν, ενώ απαιτείται εγγραφή για κατοχύρωση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι εργαζόμενοι μπορούν να καλούν στην Τηλεφωνική Γραμμή 115 25 ή να απευθύνονται στο email: 11525@mazigiatopaidi.gr.

Οι ομάδες θα διεξαχθούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ZOOM. Διευκρινίσεις και οδηγίες θα σταλούν στους τελικούς συμμετέχοντες έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία.


NEWSLETTER