Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 08:10

Δράσεις από την ένωση «Μαζί για το παιδί»: Στήριξη σε 30.000 παιδιών την περίοδο της πανδημίας

Γράφτηκε από την
Δράσεις από την ένωση «Μαζί για το παιδί»: Στήριξη σε 30.000 παιδιών την περίοδο της πανδημίας

 

Περισσότερα από 30.000 παιδιά και τις οικογένειες τους σε 183 περιοχές της χώρας «αγκάλιασε» αυτόν τον ένα χρόνο της πανδημίας Covid-19 η Ένωση «Μαζί για το παιδί», με δράσεις στο χώρο της υγείας, καθώς και με την οικονομική ενίσχυση, τη σίτιση και την ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη.  

Πιο αναλυτικά, ένας χρόνος πέρασε από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος Covid-19 στην Ελλάδα, ενώ σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τα πρώτα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας. Η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα επηρέασαν τη ζωή χιλιάδων παιδιών και οικογενειών. Παιδιά που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, αλλά και παιδιά που οι οικογένειές τους αντιμετώπισαν σημαντικά οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να αλλάξει η καθημερινότητά τους.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 14 ΜΕΘ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Σε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις η Ένωση «Μαζί για το Παιδί επέκτεινε τα προγράμματα και τις δράσεις της και «αγκάλιασε» ακόμη περισσότερα παιδιά, νέους και οικογένειες πανελλαδικά, ενώ συνέβαλε στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της Covid-19. Στη συμβολή της στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ενίσχυσε τις υποδομές υγείας της χώρας εξοπλίζοντας τις ΜΕΘ 14 νοσοκομείων αναφοράς για την Covid-19 με 52 monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών και 120 αντλίες συνεχούς έγχυσης φαρμάκων, καθώς και αναλώσιμα υλικά, μια δωρεά αξίας 470.000 ευρώ.

 

ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στάθηκε, επίσης, δίπλα σε οικογένειες που λόγω της πανδημίας περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό το εισόδημά τους. Μέσω της κοινωνικής του υπηρεσίας το «Μαζί για το Παιδί» πρόσφερε δωρεάν σίτιση μέσω διατακτικών για σούπερ μάρκετ, σε πάνω από 500 ωφελούμενους για 3 έως 6 μήνες, ενώ μέσω της αποθήκης της μοίρασε 93 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης σε 131 φορείς πανελλαδικά.

 

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Η συνθήκη της πανδημίας για πολλούς γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς δεν ήταν εύκολα διαχειρίσιμη. Η επιστημονική ομάδα της Γραμμής 11525 και του Συμβουλευτικού Κέντρου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» παρέμεινε δίπλα τους παρέχοντας δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη μέσω τηλεφωνικών κλήσεων σε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς, καθώς και μέσω της διοργάνωσης διαδικτυακών ομάδων και ψυχο-εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

 

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Οι αριθμοί για το 2020 είναι αυτοί που αποδεικνύουν το μέγεθος του «αθόρυβου» έργου που συντέλεσε τον προηγούμενο -ιδιαίτερο- χρόνο η Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Κάθε δράση υλοποιήθηκε με γνώμονα να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά στη χώρα μας. Χάρη στη βοήθεια του «Μαζί για το Παιδί» πολλά παιδιά και οι οικογένειές τους ξεπέρασαν τα εμπόδια και στάθηκαν με αξιοπρέπεια σε μια δύσκολη στιγμή που η Covid-19 επέφερε στη ζωή τους.

 

Για την υγεία και ευημερία:

470.000 ευρώ ήταν η αξία των ιατρικών μηχανημάτων και ιατρικού εξοπλισμού που δόθηκε  σε 14 νοσοκομεία αναφοράς για την Covid-19.

10 ιατρικά μηχανήματα σε 2 περιφερειακές ιατρικές μονάδες στον Έβρο.

48.540 λεπτά συμβουλευτικής σε 12.774 ωφελούμενους από την συμβουλευτική Γραμμή 115 25.

630 ωφελούμενοι από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν διαδικτυακά σεμινάρια και ομάδες γονέων από το επιστημονικό προσωπικό της συμβουλευτικής Γραμμής 11525.

Για την καταπολέμηση της φτώχειας:

93 τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης προσφέρθηκαν σε 131 φορείς πανελλαδικά.

533 ωφελούμενοι είχαν δωρεάν σίτιση για 3 έως 6 μήνες.

22.020 γεύματα προσφέρθηκαν σε 423 παιδιά ιδρυμάτων.

 

Για την εκπαίδευση:

1.046 μαθητές στήριξε η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» κάνοντας τα παρακάτω:

28 σχολικές μονάδες απέκτησαν εκπαιδευτικό εξοπλισμό.

3 σχολικά γήπεδα και μια παιδική χαρά ανακατασκευάστηκαν στον Έβρο.

1 σχολικό θερμοκήπιο δημιουργήθηκε στο χωριό Ρίζια στον Έβρο.

 

Για την οικονομική ενίσχυση:

Πάνω από 550.000 ευρώ δόθηκαν στα σωματεία-μέλη της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Διένειμε είδη αξίας 1.000.000 ευρώ σε 131 φορείς παιδικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER