Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013 10:30

Για μήνες απλήρωτοι άνεργοι από πρόγραμμα κατάρτισης

Για μήνες απλήρωτοι άνεργοι από πρόγραμμα κατάρτισης

 

Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και καιρό 25 άνεργοι καταρτιζόμενοι που παρακολούθησαν στην Καλαμάτα, επιδοτούμενο σεμινάριο για μεσαία στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων, όπως μας κατήγγειλαν οι ίδιοι οι καταρτιζόμενοι. Πρόκειται για το σεμινάριο που πραγματοποίησε το ΚΕΚ Euroteam, από το Μάιο έως και τον Οκτώβριο του 2012 και ήταν διάρκειας 800 ωρών, με 160 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 640 πρακτική άσκηση σε ξενοδοχεία της Καλαμάτας.

 

Σύμφωνα με την καταγγελία, μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ, ενώ με βάση το συμφωνητικό που είχαν υπογράψει, η καταβολή του επιδόματος θα γινόταν σε χρονικό διάστημα 2 μηνών από τη λήξη του προγράμματος (25/10/2012) και εφόσον το ΚΕΚ έχει λάβει τη β’ δόση χρηματοδότησης του υποέργου. Γι’ αυτό αρχικά έκαναν υπομονή, όπως μας είπαν, αλλά βλέποντας τον καιρό να περνάει χωρίς να έχουν καμία ειδοποίηση, κινήθηκαν κι έμαθαν ότι το ΚΕΚ πήρε τη β’ δόση. Το ποσό που οφείλεται στον καθένα, είναι 2.800 ευρώ καθαρά.

Στις επικοινωνίες με την εταιρεία, παίρνουν υποσχέσεις που δεν τηρούνται. «Από εβδομάδα σε εβδομάδα μας πάει, μας κοροϊδεύει», μας επεσήμαναν καταρτιζόμενοι και σημείωσαν ότι τα χρήματα για το σεμινάριο προέρχονται από το ΕΣΠΑ, από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οταν προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας για να βρουν το δίκιό τους, η απάντηση του υπεύθυνου του Euroteam ήταν πως πρόκειται για καταρτιζόμενους και όχι εργαζόμενους και δεν έχει αρμοδιότητα η Επιθεώρηση.

«Πέρα από τη δική μας δικαίωση, θέλουμε να γίνει γνωστό το πρόβλημά μας, για να προλάβουμε τα ίδια και σε ενδεχόμενο νέο πρόγραμμα που θα υλοποιήσει το συγκεκριμένο ΚΕΚ, καθώς ζητεί συνεργάτες -καταρτιζόμενους μέσω αγγελίας», τόνισαν οι διαμαρτυρόμενοι άνεργοι.

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με την εταιρεία στα κεντρικά της γραφεία στην Πάτρα και σ’ αυτά της Καλαμάτας, καθώς και με τον επικεφαλής της, αλλά δεν τα καταφέραμε, αφού δεν απαντούσαν.