Σάββατο, 08 Μαϊος 2021 21:22

Διαδικτυακά ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Με μια διαδικτυακή εκδήλωση λόγω της πανδημίας θα γιορταστεί φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός γιορτάζει σήμερα 8 Μαΐου την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού Ερρίκου Ντυνάν, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας πως αυτή η δύσκολη περίοδος που βιώνουμε όλοι μας φτάνει πλέον προς το τέλος της. Η προγραμματισμένη εκδήλωση θα μεταδοθεί στις 2 μ.μ. και θα διαρκέσει μια ώρα. 

Δείτε το βίντεο: 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο πλαίσιο των εορτασμών οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επέλεξαν να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου χορεύοντας στους ρυθμούς του τραγουδιού «Jerusalema», στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο το δικό τους μήνυμα στήριξης στον κόσμο που περνάει δύσκολα λόγω της πανδημίας.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΕΣ

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δρ. Αντώνης Αυγερινός με αφορμή τον εορτασμό της 8ης Μαΐου στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:

“Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου την αφιερώνουμε στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού και χειροκροτούμε δυνατά.

Χειροκροτούμε δυνατά για να στηρίξουμε, ενδυναμώσουμε και ευχαριστήσουμε θερμά, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το τόσο σημαντικό έργο που προσφέρουν από την πρώτη στιγμή της κρίσης, αφανείς ήρωες και αρωγοί στην προσπάθεια της Πολιτείας.

Με το παράδειγμα τους ενδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή και κοινωνική αλληλεγγύη αλλά και ενεργοποιούν την κοινωνία των πολιτών ώστε με πράξεις αλληλεγγύης και αλτρουϊσμού να αντιμετωπιστούν, οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που απειλούνται με περιθωριοποίηση και κοινωνικό αποκλεισμό.

Δίνουνε όλοι τους δυναμικό «παρών», στην αντιμετώπιση των καθημερινών πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας. Τους θαυμάζουμε και τους χειροκροτούμε δυνατά προκειμένου το χειροκρότημά μας να ακουστεί σε κάθε γωνιά του κόσμου σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και συμπαράστασης.

Τέλος, οι εθελοντές όλων των σωμάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, χόρεψαν στους ρυθμούς του τραγουδιού «Jerusalema» και σας το αφιερώνουν ελπίζοντας να σας προσφέρουν αισιοδοξία, δύναμη, χαρά, ελπίδα και κουράγιο”.