Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013 09:42

Διαμαρτυρία στη Ράχη για τις μονοδρομήσεις

Διαμαρτυρία στη Ράχη για τις μονοδρομήσεις

Εντονες διαμαρτυρίες υπήρξαν από κατοίκους της Ράχης, χθες κατά την τοποθέτηση των καινούργιων πινακίδων, για τις μονοδρομήσεις στην περιοχή - ιδιαίτερα στους στενούς δρόμους γύρω από το 6ο Δημοτικό.

 

Κάτοικοι της περιοχής μας είπαν ότι συμφωνούν και δεν υπάρχει πρόβλημα με την άνοδο στη Μανιακίου και την κάθοδο στην Αριος, αλλά εξέφρασαν τις διαφωνίες τους για τις καθέτους και άλλους δρόμους από την Αγίου Γεωργίου προς το σχολείο.

«Από την Αγίου Γεωργίου δεν μπορείς να πας στο 6ο και κάτω απ’ αυτό. Πρέπει να φτάσεις μέχρι την πολύπαθη Αθηνών και να ξανανέβεις», μας επεσήμανε κάτοικος. Αλλος παρατήρησε ότι πηγαίνει κανονικά μέχρι το σπίτι του, αλλά δεν μπορεί να φύγει και πρέπει να παρανομήσει, αφού είναι μονόδρομος.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν ότι οι υπεύθυνοι του Δήμου που σχεδίασαν και αποφάσισαν τις αλλαγές, το έκαναν από το γραφείο, από το χάρτη και δεν περπάτησαν τις γειτονιές, για να δουν από κοντά την κατάσταση και τις ιδιαιτερότητες της Ράχης. «Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε και πρέπει να κάνουμε κύκλους και να πάμε στην Αθηνών, γιατί οι δρόμοι εδώ είναι στενοί, παρκάρουν τα αυτοκίνητα και δεν μπορείς να περάσεις», παρατήρησαν χαρακτηριστικά. Επεσήμαναν, μάλιστα, ότι πλέον είναι προβληματική και πολύ δύσκολη η προσέγγιση στο 6ο Δημοτικό, των παιδιών που φέρνουν οι γονείς με τα αυτοκίνητά τους ή των παιδιών με ειδικές ανάγκες που μεταφέρονται με ταξί.

Ενας άλλος κάτοικος μας ενημέρωσε ότι έβαλε στο μηχανάκι του τον υπεύθυνο του συνεργείου (του εργολάβου) που βάζει τις πινακίδες «και είδε πως δε γίνεται μ’ αυτά που αποφάσισαν στο Δήμο».