Κυριακή, 14 Απριλίου 2013 08:37

Συνάντηση για τη λήξη της κοινωνικής εργασίας

Συνάντηση για τη λήξη της κοινωνικής εργασίας

"Το 5μηνο τελειώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται" δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, απευθυνόμενος στους απασχολούμενους σε υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, των οποίων οι 5μηνες συμβάσεις έληξαν ή λήγουν την επόμενη εβδομάδα.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης, στην εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, εξέφρασε ευχαριστίες προς αυτούς που απασχολήθηκαν σε υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας, λέγοντας ότι η συμβολή τους στο έργο που παράχθηκε ήταν ιδιαίτερα σημαντική -σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε ο υπάλληλος της Π.Ε. Ηλίας Παπαγιαννόπουλος.

Αναφερόμενος σε πιο… πρακτικά ζητήματα, ο Π. Αλευράς διαβεβαίωσε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα -την Δευτέρα 15 Απριλίου, όπως διευκρίνισε- θα καταβληθεί η αμοιβή του Μαρτίου σε όσους συμμετείχαν στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Παπαδημητρίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΚΕΚ "Διάσταση" -που ήταν φορέας υλοποίησης του προγράμματος- διαβεβαίωσε τους απασχολούμενους ότι η τελευταία πληρωμή τους θα γίνει στο τέλος Ιουλίου:

«Θα κάνουμε ενέργειες να πάρετε νωρίτερα τα χρήματα, αλλά η τελική απόφαση εξαρτάται από το υπουργείο» σημείωσε πάντως.

Παράλληλα, ανέφερε ότι αυτή την περίοδο «τρέχουν» τρεις δράσεις για ανέργους, στις οποίες θα μπορούσαν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον να μετάσχουν αρκετοί από τους απασχοληθέντες στην κοινωφελή εργασία.

Η πρώτη είναι οι Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ενταξης για Ευάλωτες Ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ), απευθύνεται σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και οι ωφελούμενοι θα είναι 100. Αν και έχει λήξει η πρώτη πρόσκληση ο Γ. Παπαδημητρίου είπε ότι «υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει και δεύτερη».

Η δεύτερη δράση είναι τα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση ((ΤοπΣΑ)) με 600 ωφελούμενους και αφορά στην απασχόληση ανέργων στον ιδιωτικό τομέα.

Ο πρόεδρος του ΚΕΚ "Διάσταση" κατέληξε λέγοντας ότι από την Δευτέρα 15 Απριλίου, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την δράση «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους από 19 ώς 29 ετών».

Η δράση περιλαμβάνει ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων μέσω χορήγησης voucher για, α) κατάρτιση 80 ωρών (οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες, σε συνδυασμό με καθοδήγηση / εκπαιδευτικό mentoring) και β) απασχόληση / εργασιακή εμπειρία 5 μηνών.

Ωφελούμενοι είναι, α) άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ / ΤΕΙ και β) άνεργοι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στην πρώτη περίπτωση το όφελος φθάνει τα 2.700 και στην δεύτερη τα 2.500 ευρώ.