Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 08:12

Σχολικό bazaar από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Γράφτηκε από τον

Τη νέα σχολική χρονιά υποδέχεται το “Χαμόγελο του Παιδιού” διοργανώνοντας σχολικό bazaar στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

Οι φίλοι του Οργανισμού θα βρουν μέχρι και σήμερα μια μεγάλη συλλογή από τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, μολύβια, γόμες, στυλό, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, σε νέα σχέδια, καθώς και άλλα είδη εξαιρετικής ποιότητας, φιλικά προς το περιβάλλον, σε προσιτές τιμές. Με την απόκτηση σχολικών ειδών από το “Χαμόγελο του Παιδιού”, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς στηρίζουν τα παιδιά που μεγαλώνουν στα 14 Σπίτια του, καθώς και τις δράσεις του Οργανισμού. Για κάποιες οικογένειες άλλωστε, αυτή η εποχή μπορεί να συνδυάζεται με τη χαρά και την ανανέωση, ωστόσο για αρκετές άλλες είναι περίοδος άγχους και αγωνίας για το πώς θα καταφέρουν να καλύψουν αξιοπρεπώς τις ανάγκες των παιδιών τους.

«Oπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και σήμερα, μέσα από το bazaar μας στηρίζουμε όλα εκείνα τα παιδιά που δυστυχώς δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους για τη φετινή σχολική χρονιά, βοηθώντας παράλληλα τα παιδιά που προέρχονται από τις πυρόπληκτες περιοχές. Από την πλευρά μας ζητάμε τη βοήθεια του κόσμου, όποιος μπορεί να προσφέρει κάτι από το υστέρημά του για να μοιράσουμε όσο το δυνατό περισσότερα παιδικά χαμόγελα» ανέφερε αρχικά στην «Ε» η κοινωνική λειτουργός Κατερίνα Λιακοπούλου, προσθέτοντας πως πέρα από τα σχολικά είδη μπορεί όποιος το επιθυμεί να αγοράσει κάποιο επιτραπέζιο, κάποια παιχνίδια για μικρότερες ηλικίες κ.ά. 

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΤΗΣΗ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Σύμφωνα με την Κατερίνα Λιακοπούλου, η κρίση που προέκυψε από την πανδημία δεν άφησε κανέναν ανεπηρέαστο. «Πάρα πολλές οικογένειες με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, ιδίως τον τελευταίο χρόνο, απευθύνθηκαν στον Οργανισμό μας. Συγκεκριμένα, παρατηρήσαμε αύξηση της τάξεως του 45% σε συμπολίτες μας που ζήτησαν βοήθεια. Η ανάγκη έτσι είναι περισσότερη από ποτέ» υπογράμμισε, τονίζοντας πως τις πρώτες μέρες η ανταπόκριση του κόσμου ήταν σημαντική, με τους Καλαματιανούς και τους Μεσσήνιους ευρύτερα να στηρίζουν ανελλιπώς τις προσπάθειες αυτές. «Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε. Ο κόσμος μπορεί να περάσει από το bazaar μας κάνοντας τη βόλτα του στο κέντρο. Αν πάρει ο καθένας από κάτι μικρό στο τέλος θα δημιουργηθεί κάτι πολύ μεγάλο, προσφέροντας χαρά σε πολλά παιδιά» σημείωσε.

Το “Χαμόγελο του Παιδιού” θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 5.30 έως τις 9μ.μ. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟ Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ‘21

Αξίζει να σημειωθεί πως το “Χαμόγελο του Παιδιού” το Α’ εξάμηνο του 2021, στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, διατηρώντας τα ισχυρά του αντανακλαστικά, στήριξε 23.878 παιδιά και τις οικογένειές τους. Εδώ και 25 χρόνια βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί σε ανάγκη προσφέροντας σταθερές και ποιοτικές υπηρεσίες, καθημερινά και πανελλαδικά. Τα είδη του Οργανισμού μπορείτε να τα βρείτε και στο e-shop του.