Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 17:59

Ολοκληρώθηκε ο διαδικτυακός έρανος της ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Το ποσό των 1.980 ευρώ συγκεντρώθηκε από πολίτες και επιχειρήσεις στον διαδικτυακό έρανο που διενήργησε η εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΟΑΚ) 4x4 Μεσσηνίας, με σκοπό την ενίσχυση του έργου της. Ο έρανος έληξε και η ομάδα προβαίνει με ανακοίνωσή της στον οικονομικό απολογισμό της προσπάθειας.

Οπως αναφέρει “η συμμετοχή της ομάδας μας και των μελών της στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των φετινών καλοκαιρινών πυρκαγιών στον νομό μας είχε τη λογική και φυσική μεν, αλλά δυσάρεστη συνέπεια να φθαρεί και να αχρηστευθεί ένα μέρος του εξοπλισμού της, η αντικατάσταση του οποίου ήταν και παραμένει απαραίτητη.

Αυτός ήταν ο κύριος λόγος, για τον οποίο, εντελώς αυθόρμητα, διοργανώσαμε διαδικτυακό έρανο με τον οποίο ενισχύθηκε οικονομικά η εθελοντική μας ομάδα προκειμένου να είναι ανά πάσα στιγμή ικανή, τουλάχιστον από άποψη υλικού, να επιτελεί το έργο της και να φέρνει σε πέρας τις αποστολές της.

Φιλοδοξία μας ήταν επίσης να εντάξουμε στο πρόγραμμα την προμήθεια ενός πυροσβεστικού οχήματος Pick Up, συνολικής αξίας 23.000 ευρώ. Σήμερα (σ.σ. χθες), με τη λήξη της καλοκαιρινής καμπάνιας οικονομικής ενίσχυσής της, η ΟΑΚ 4x4 Μεσσηνίας οφείλει, απολογιστικά, ένα μεγάλο και ξεχωριστό «ευχαριστώ» σε κάθε επιχείρηση και σε κάθε πολίτη και οικογένεια που συνέβαλε στην προσπάθειά μας συγκέντρωσης των απαραίτητων χρημάτων. Το συνολικό ποσό των 1.980 ευρώ που απέδωσε η πρωτοβουλία μας αυτή, όχι μόνο μας αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου μεσσηνιακού κοινού και των φίλων σχετικά με τη χρησιμότητα της ομάδας, αλλά μας δίνει, επιπλέον, δύναμη αρκετή ώστε να συνεχίσουμε με αμείωτο ζήλο το εθελοντικό μας έργο. Θα συνεχίσουμε να σας τηρούμε ενήμερους σχετικά με τις επεμβάσεις μας και τα αποτελέσματά τους. Θα συνεχίσουμε επίσης τις προσπάθειές μας για υλοποίηση του προγραμματισμού της ομάδας για την απόκτηση του αναγκαίου εξοπλισμού, η οποία απαιτεί θυσίες όχι μόνο από την άποψη πολύτιμου χρόνου και καλής διάθεσης όλων των εμπλεκομένων, αλλά και από την άποψη της παροχής οικονομικών πόρων και χορηγιών”.