Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 08:16

Δράσεις για εθελοντισμό στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Δράσεις για εθελοντισμό στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας (βίντεο)

 

Δράσεις στην στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.

Στόχος των δράσεων είναι να υπάρξει γνωριμία του κόσμου με τις εθελοντικές ομάδες του τόπου και να δοθεί η δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εγγραφούν σε αυτές.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, παρουσία εκπροσώπων εθελοντικών ομάδων και των αρμοδίων αντιδημάρχων Αναστάση Σκοπετέα και Γιάννη Ζαφειρόπουλου, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος απηύθυνε κάλεσμα προς τους συνδημότες μας να συμμετάσχουν στις δράσεις αυτές, που προγραμματίζονται από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ από το δήμο και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με εθελοντές.,

“Ο Δήμος Καλαμάτας στην πράξη έχει αποδείξει ότι όχι μόνο τιμά το ρόλο των εθελοντών, αλλά στηρίζει τις πολύτιμες δράσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στο μέτρο των δυνατοτήτων του”, παρατήρησε ο δήμαρχος επισημαίνοντας ότι «για το Δήμο Καλαμάτας οι εθελοντές, οι εθελοντικές ομάδες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής προστασίας. Αποτελούν βασικό συντελεστή για κάθε δράση και εκδήλωση”. Ανέφερε, επίσης, ότι “συνεργαζόμαστε με τους εθελοντές μας, με τις δραστήριες ομάδες που ως περιοχή νιώθουμε τυχεροί για την παρουσία τους. Η ημέρα που είναι αφιερωμένη σε αυτούς αποτελεί μία κίνηση με έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για εμάς”. Κλείνοντας ο δήμαρχος κάλεσε τους συμπολίτες μας “σε κοινή δράση, για να προσφέρουμε εθελοντικά ο καθένας όπως μπορεί στον τόπο μας! Γνωρίστε τις εθελοντικές ομάδες του δήμου μας, γίνετε και εσείς εθελοντές!”.

Η πρόεδρος του τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δήμητρα Ψαρούλη παρατήρησε ότι “για τον Ερυθρό Σταυρό ο εθελοντισμός είναι παράδοση, τρόπος δουλειάς και κινητήρια δύναμη”. Επεσήμανε τη σημασία της διαρκούς εκπαίδευσης των εθελοντών, για τους οποίους είπε ότι “τους ευχαριστούμε, τους τιμούμε, τους ευγνωμονούμε και τους χειροκροτούμε”.

Ο εκπρόσωπος της Ενωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών Πάνος Βλαχογεωργακόπουλος ενημέρωσε ότι την Κυριακή θα προβληθεί η αυτόνομη επικοινωνία στο χώρο της ραδιοεπικοινωνίας, μέσω ασυρμάτων και σταθμών με κεραίες, που έχει ξεκινήσει από το 1958.

Ο εκπρόσωπος της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας Κώστας Βλαχονικολός ανέφερε ότι η εθελοντική προσφορά επεκτείνεται. Επεσήμανε τη σημασία της πρόληψης και της αντιμετώπισης καταστροφών από τους εθελοντές κι ενημέρωσε ότι την Κυριακή θα παρουσιάσουν εξοπλισμό, μέσα και δράσεις για να μάθει ο κόσμος και να εγγραφεί στην ομάδα.

Ο εκπρόσωπος των προσκόπων Δημήτρης Τσερεφός ανέφερε ότι θα συνεχίσουν να φυτεύουν στα παιδιά τον σπόρο του εθελοντισμού, της προσφοράς και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο κι επεσήμανε πως ο πρόσκοπος αναλαμβάνει την ευθύνη να είναι πρώτος στην ανάγκη.

Στις δράσεις θα συμμετέχουν ακόμα η Ομάδα Πυροπροστασίας “Η Δημιοβίτισσα” και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - παράρτημα Μεσσηνίας.


NEWSLETTER