Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 08:47

29 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία στο Διοικητήριο (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
29 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία στο Διοικητήριο (βίντεο)

Είκοσι εννέα φιάλες αίμα συγκεντρώθηκαν χθες στην εθελοντική αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Μεσσηνίας “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”.

Την εθελοντική δράση οργάνωσαν οι Σύλλογοι Αιμοδοτών Κέντρου Υγείας Καλαμάτας και Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Η διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του νοσοκομείου γιατρός Αγγελική Καπόγλη, αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες, παρατήρησε πως “είναι μια πολύ ωραία πράξη τις δύσκολες αυτές μέρες για όλους. Είναι μια πάρα πολύ καλή κίνηση για να έχουμε αίμα στο νοσοκομείο, για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που είναι μεγάλες”. Επεσήμανε ότι “το αίμα είναι πολύτιμο αγαθό, δεν αγοράζεται, δωρίζεται και οι αιμοδότες μας είναι οι μόνοι που μπορούν να δίνουν αίμα και να μας βοηθάνε”.

Η κ. Καπόγλη προέτρεψε “όποιον μπορεί να δίνει, να έρχεται να δίνει αίμα και όσοι δεν έχουν ξαναδώσει μπορούν να έρθουν να δοκιμάσουν να δώσουν” και σημείωσε: “Είναι μια απλή διαδικασία, κάτι πάρα πολύ εύκολο, δεν κρατάει πολύ κι ελπίζω ο κόσμος να ανταποκριθεί όχι μόνο σήμερα”. Ακόμα, μας ενημέρωσε ότι το Τμήμα Αιμοδοσίας επέστρεψε στο Νοσοκομείο και οι αιμοδότες μπορούν να δώσουν αίμα μετά από ραντεβού στο τηλέφωνο 27210 46152, όλες τις μέρες τα πρωινά και το απόγευμα της Τετάρτης 6 - 8.

Τέλος, η γιατρός διευκρίνισε πως “δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ακόμα και αυτοί που εμβολιάζονται για κορονοϊό μετά από μερικές ημέρες αν δεν έχουν παρενέργειες, μπορούν να δώσουν αίμα. Ο εμβολιασμός δεν επηρεάζει την αιμοδοσία”.

Εθελοντές αιμοδότες - υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας και του Κέντρου Υγείας μας είπαν ότι είναι πολύ σημαντικό να προσφέρεις αίμα για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και προέτρεψαν όποιον δεν έχει πρόβλημα υγείας, να προσφέρει.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος συνεχάρη τους αιμοδότες που αυτές τις άγιες μέρες προσφέρουν ένα δώρο ζωής, αλλά και τους διοργανωτές της εθελοντικής εκδήλωσης. Ο υπεύθυνος των κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ Μεσσηνίας Κώστας Βλαχοδημητρόπουλος απηύθυνε ευχαριστίες προς την Περιφέρεια που προσέφερε την αίθουσα αλλά και προς το σύλλογο υπαλλήλων που συμμετείχε στην πρωτοβουλία αυτή. Τέλος ενημέρωσε ότι αυτή η δράση είναι η τελευταία εθελοντική αιμοδοσία για το τρέχον έτος πανελλαδικά.

Γ.Σ.


NEWSLETTER