Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 09:55

Πινακίδες πίσω από δέντρα στο δρόμο Καλό Νερό - Τσακώνα

Γράφτηκε από τον

Κρυμμένες πίσω από πυκνή βλάστηση και ψηλά χόρτα βρίσκονται οι περισσότερες πινακίδες οδικής σήμανσης στην εθνική οδό Καλό Νερό - Τσακώνα.

 

Ενας δρόμος που είναι επικίνδυνος λόγω της χάραξής του γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνος χωρίς ορατή σήμανση και ειδικά για οδηγούς που περνούν για πρώτη φορά από την περιοχή και μάλιστα νύχτα.

Τα χόρτα και οι δάφνες που βρίσκονται στο μεγαλύτερο μέρος του δρόμου έχουν φτάσει σχεδόν μέχρι την άκρη του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να έχουν καλυφθεί τα περισσότερα από τα σήματα. Κάποια από αυτά έχουν υποστεί τόσο μεγάλη φθορά που πλέον είναι δυσδιάκριτα από τους οδηγούς.

Και μπορεί από πλευράς δήμων και Περιφέρειας να προγραμματίζεται έργο για τον καθαρισμό του δρόμου, ωστόσο αυτό θα πρέπει να γίνεται έγκαιρα και πριν η κατάσταση φτάσει σε αυτό το χάλι όπου μετά βίας φαίνονται κάποιες πινακίδες. 

Ομως τα προβλήματα στο εθνικό δίκτυο της Τριφυλίας δεν σταματούν εδώ. Χαρακτηριστική είναι η έλλειψη διαγράμμισης (η οποία έχει ξεθωριάσει) στο δρόμο Κυπαρισσία - Φιλιατρά, όπου λόγω του πλάτους του αναπτύσσονται και πιο μεγάλες ταχύτητες, οι λακκούβες, αλλά και το σκοτάδι σε μεγάλο τμήμα της εθνικής οδού βόρεια και νότια της Κυπαρισσίας, καθώς τα καλώδια που κλάπηκαν από τις κολόνες φωτισμού ακόμη δεν έχουν αντικατασταθεί, με αποτέλεσμα ένα σημαντικό έργο που έγινε στην περιοχή να έχει μετατραπεί σε έργο - "φάντασμα"...