Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 08:29

Ανακατασκευή και δεύτερου κτηρίου στην “Κιβωτό του Κόσμου” στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Ανακατασκευή και δεύτερου κτηρίου στην “Κιβωτό του Κόσμου” στην Καλαμάτα

 

Ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα η ανακατασκευή του δεύτερου κτηρίου της δωρεάς των κυριών Μίνας Σπυροπούλου-Καρέλια και της κόρης της Ιωάννας Καρέλια, στο κτήμα όπου λειτουργεί από τον Αύγουστο 2020 η δομή «Κιβωτός του Κόσμου “Κωνσταντίνος Ι. Καρέλιας”», στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτήμα έκτασης 30.501τ.μ. είχε κληρονομήσει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καρέλιας από τον πατέρα του Ιωάννη και τον θείο του Ευστάθιο. Εντός αυτού έχτισε με τη σύζυγό του Μίνα δύο καινούργια κτίσματα, τα οποία μαζί με το αγροτεμάχιο δωρήθηκαν στη μνήμη του Κωνσταντίνου Καρέλια τον Μάιο του 2018 στην «Κιβωτό του Κόσμου». Θυμίζουμε ότι το πρώτο κτήριο, στο οποίο ήδη φιλοξενούνται αγόρια ηλικίας 6-18 ετών, ανακατασκευάστηκε με δωρεά και αυτό των κυριών Μίνας Σπυροπούλου-Καρέλια και Ιωάννας Καρέλια, και το κόστος ανακατασκευής ανήλθε στα 400.000 ευρώ.

Στο δεύτερο κτήριο, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες την περασμένη Δευτέρα, θα κατασκευαστούν 9 τετράκλινα υπνοδωμάτια σουίτες, με δικό τους λουτρό, στο οποίο θα διαμένουν 36 παιδιά μικρής ηλικίας. Στο κτήριο θα υπάρχει σαλόνι, κουζινάκι και γραφείο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο προϋπολογισμός για την ανακατασκευή του ανέρχεται σε 714.504 ευρώ και είναι δωρεά της συζύγου και της κόρης του Κωνσταντίνου Καρέλια.

Ν.Κ.


NEWSLETTER