Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 08:00

H Λιμενική Επιτροπή δεν ανακαλεί την απόφαση για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής

H Λιμενική Επιτροπή δεν ανακαλεί την απόφαση για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής

Δεν ανακαλεί την απόφασή της η Λιμενική Επιτροπή σχετικά με την παραχώρηση του πάρκου του Λιμενικού Ταμείου για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής.

Αυτό αποφασίστηκε χθες κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής, με αφορμή πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία ζητείται η αξιολόγηση της κατάστασης και η λήψη απόφασης ώστε "να διασφαλίζει την ησυχία, την ηρεμία και το ήπιο κλίμα στην Καλαμάτα, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο".

Η απόφαση αναφέρει μεταξύ άλλων πως "το Λιμενικό ταμείο δεν είναι δυνατόν να ανακαλέσει - αναστείλει απόφαση εγκεκριμένη από το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, χωρίς λόγο". Και για τη διασφάλιση της ησυχίας - ηρεμίας ρίχνει το μπαλάκι στην Αστυνομία και τον εισαγγελέα, αναφέροντας πως "εάν η Αστυνομία και ο εισαγγελέας θεωρούν ότι δε μπορούν να διασφαλίσουν την ευνομία στην πόλη κατά τη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι αρμόδιοι από το νόμο να μην επιτρέψουν την εκδήλωση αυτή. Σε κάθε περίπτωση, μέλημα της Λιμενικής Επιτροπής είναι η διασφάλιση της ηρεμίας της τάξης και της ησυχίας στην πόλη κατά τη θερινή περίοδο".

 

Στο πάρκο του Λιμενικού η αντιφασιστική συναυλία

Στο πάρκο του Λιμενικού και όχι στο χώρο του λιμανιού επιτρέπει τη διοργάνωση της αντιφασιστικής συναυλίας στις 14 Ιουλίου η Λιμενική Επιτροπή, με χθεσινή της απόφαση.

Το θέμα συζητήθηκε μετά από αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Καλαμάτας για παραχώρηση χερσαίου χώρου στην προκυμαία του λιμανιού για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Να θυμίσουμε πως η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί στο πλαίσιο των αντιφασιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν τα σωματεία εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας, της ΔΕΥΑΚ, των ιδιωτικών υπαλλήλων, της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης καθώς και το Συνδικάτο Οικοδόμων.

Κ.Δ.