Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013 11:56

Μουσική βραδιά στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κορίνθου

Γράφτηκε από την

Μουσική βραδιά ως μία ευκαιρία γνωριμίας με τους Κορίνθιους διοργανώνει την Παρασκευή 26 Ιουλίου το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κορίνθου.

 

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου δημιουργήθηκε ως απάντηση στη βίαιη οικονομική και κοινωνική κρίση, λειτουργεί εθελοντικά και είναι αυτόνομο και ανεξάρτητο από οποιαδήποτε κρατική παρέμβαση. Υπερασπίζεται το δικαίωμα για δωρεάν και καθολική πρόσβαση στην Υγεία όλων των πολιτών. Επιδιώκει να εξασφαλίσει την αναγκαία δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη. Αγωνίζεται για την προστασία της κοινωνικής συνοχής αλλά και της ατομικής αξιοπρέπειας.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου λειτουργεί από τις 8 Απριλίου 2013 στη διεύθυνση Αδειμάντου 83 στην Κόρινθο προσφέροντας δωρεάν ιατρική φροντίδα σε ανασφάλιστους και κοινωνικά αποκλεισμένους, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας, Ελληνες και αλλοδαπούς.

Στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου μέχρι σήμερα έχουν αντιμετωπίσει πλήρως πάνω από 250 περιστατικά. Προσφέρουν δε εθελοντικά τις υπηρεσίες τους 95 εθελοντές, μεταξύ αυτών 43 γιατροί όλων των ειδικοτήτων.

Σε ανακοίνωση των εθελοντών του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κορίνθου σημειώνεται:

"Με τη μουσική βραδιά της 26ης Ιουλίου, επιθυμούμε να γνωρίσουν οι συμπολίτες μας το Κοινωνικό Ιατρείο, να μάθουν τη δράση του, τους μελλοντικούς του σχεδιασμούς, τις ανάγκες του, ώστε να το πλαισιώσουν και να το ενισχύσουν".