Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022 09:03

Βιβλία για το ΚΕΘΕΑ “Αριάδνη” συγκεντρώνει η Μονάδα Θάλπος

Γράφτηκε από την

 

“Φέρε και εσύ το δικό σου βιβλίο και μοίρασε καλοσύνη!” προτρέπει η Μονάδα Θάλπος Καλαμάτας και συγκεντρώνει έως και την ερχόμενη Πέμπτη βιβλία για το ΚΕΘΕΑ “Αριάδνη”.

Μια μικρή πράξη καλοσύνης με σκοπό να κάνει τη θετική διαφορά, χαρίζοντας ένα χαμόγελο σε ανθρώπους που διαμένουν σε φορείς και ιδρύματα. Έτσι με τη δράση #ΚάτιΚαλό και αφορμή στις 13 του μήνα την Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης, ο φορέας “Θάλπος-Ψυχική Υγεία” και το Θάλπος Καλαμάτας, μας προσκαλούν να βρούμε τα αγαπημένα μας βιβλία που πλέον έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους στη ζωή μας και να τα προσφέρουμε σε συνανθρώπους μας για να συνεχίσουν να ταξιδεύουν, γεμίζοντάς τους χαρά!

Άλλωστε η ομάδα του Θάλπους επιδιώκει να δημιουργεί δράσεις που φέρουν ένα θετικό πρόσημο στην καθημερινότητα των ανθρώπων, αφού πιστεύει ότι οι μικρές, καθημερινές πράξεις όταν γίνονται συλλογικά αποκτούν δύναμη και μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση των ανθρώπων γύρω μας. Και η 13η Νοεμβρίου είναι μια ημέρα που έρχεται να μας θυμίσει ότι η καλοσύνη αποτελεί θεμελιώδες συστατικό της ανθρώπινης ύπαρξης, το οποίο μας βοηθά να γεφυρώσουμε τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων.

Ποιο καλύτερο μέσο, λοιπόν, να επιλέξουμε από ένα βιβλίο; Ένα βιβλίο είναι ένα δώρο που μπορείς να ανοίξεις ξανά και ξανά, όπως έχει πει ο Garrison Keillor. Μπορεί να δημιουργήσει αυτό το αίσθημα θαλπωρής που όλοι μας χρειαζόμαστε, και ένα βιβλίο που πλέον έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του στη ζωή μας, μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του και να γίνει συνοδοιπόρος κάποιου άλλου ανθρώπου. Έτσι από 1η έως 10 Νοεμβρίου μπορούμε να δωρίσουμε ένα βιβλίο και οι μονάδες του Θάλπους να τα προσφέρουν σε φορείς και ιδρύματα που το έχουν πραγματικά ανάγκη, σαν μια μικρή πράξη καλοσύνης.

Τα σημεία συγκέντρωσης των βιβλίων στην Καλαμάτα και την Αθήνα είναι:

Μονάδα Θάλπος Καλαμάτας: ώρες παραλαβής 9 π.μ.-5 μ.μ. Ξηροκάμπι Γιαννιτσάνικα, Καλαμάτα 24100. Τηλ. 27210 84097 (Εύη Τσικρικού, Μαρία Γαϊτανάρου).  

Μονάδα Θάλπος Αττικής: ώρες παραλαβής 9 π.μ.-5 μ.μ. Χρυσοστόμου Σμύρνης 3, Κηφισιά 14561. Τηλ. 210 8025226 (Γεωργία Σαντουρτζόγλου, Μαρίνα Νικολάου).

Κεντρικά γραφεία Θάλπος: ώρες παραλαβής 9 π.μ.-5 μ.μ. Αγαθουπόλεως 5, Αθήνα 11257. Τηλ. 210 8668365 (Ευαγγελία Σταθοπούλου, Ελισάβετ Πάσσιου).

Ν.Κ.