Κυριακή, 01 Ιανουαρίου 2023 09:08

Παιχνίδια και δώρα σε παιδιά που έχουν ανάγκη

Γράφτηκε από την

 

Δεκάδες παιχνίδια και άλλα δώρα συγκεντρώθηκαν τις μέρες των γιορτών από μαθητές σχολείων και φροντιστηρίων, πολίτες και φορείς, στο πλαίσιο των δράσεων “Γίνε εσύ ο Αι Βασίλης” και “Από παιδί σε παιδί”, για να παραδοθούν σε παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη.

Μέρος από αυτά τα παιχνίδια παρέλαβε το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Μεσσήνης, που στη συνέχεια διένειμε σε οικογένειες με παιδιά. Οι προαναφερόμενες δράσεις ήταν μια πρωτοβουλία της “Φάος” ΚοινΣΕπ και του “Βιβλιοταξιδεύουμε”, με την υποστήριξη τη Κοινότητας Καλαμάτας, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων  Ξένων Γλωσσών Ν. Μεσσηνίας, της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας, των φορέων ΚΑλΟ “Ρέκτης”, της “Μεσσήνης Γαία”, της “Νόστος” και όλων των επιχειρήσεων του πεζόδρομου Σφακτηρίας Καλαμάτας.  

Με διάθεση προφοράς και αλληλεγγύης μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς κι απλοί πολίτες με ευαισθησίες, πρόσφεραν από την καρδιά τους σε περισσότερα από 500 παιδιά έως 16 ετών καινούρια και σε καλή κατάσταση μεταχειρισμένα παιχνίδια, τα οποία διαμοιράστηκαν σε κοινωνικές δομές των Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας.

Στη Μεσσήνη, η ΚοινΣΕπ “Ρέκτης”, στη Βελίκα η “Μεσσήνης Γαία” ΚοινΣΕπ, στο Μαγγανιακό η “Νόστος” ΚοινΣΕπ, στην Καλαμάτα, ο πεζόδρομος Σφακτηρίας, το “House by Phaos”, το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και τα γραφεία της “Εύφορης Γης”, μεταμορφώθηκαν σε χώρους αγάπης και πλημμύρισαν από πακέτα με δώρα. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, περνώντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού προς όλους.

Παιχνίδια παραδόθηκαν επίσης στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στα παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων και στη δομή της “Φλόγας”, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, στο “Φροντίζω”, στην Υπηρεσία Ανηλίκων Καλαμάτας και στην Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας.