Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 09:01

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαρακοπιού στο Ναύπλιο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαρακοπιού στο Ναύπλιο

Με μεγάλη συμμετοχή και ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου η εκδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαρακοπιού στο Ναύπλιο.

Μέλη και φίλοι του συλλόγου επισκέφτηκαν το Παλαμήδι όπου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική ξενάγηση μέσα στο εμβληματικό κάστρο, μαθαίνοντας τις σημαντικές στιγμές της ιστορίας του τόπου και τα κατορθώματα των ηρώων του, με την εντυπωσιακή θέα της πόλης και της γύρω περιοχής.
Περπάτησαν από τη μία είσοδο του κάστρου ως την άλλη, ανακαλύπτοντας τα μυστικά του, ακούγοντας τις ιστορίες του, φωτογραφίζοντας τις ομορφιές του αλλά και το Μπούρτζι από ψηλά. Κάποιοι προτίμησαν να κατέβουν τα 999 του σκαλιά που οδηγούν στην πόλη του Ναυπλίου με τα πόδια όπου συνεχίστηκε η ξενάγηση. Δόθηκε χρόνος για ιδιωτική περιήγηση και ακολούθησε φαγητό και βόλτα με το καραβάκι στο Μπούτζι. Το κάστρο που βρίσκεται πάνω στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων στη μέση του λιμανιού στο Ναύπλιο, περίπου 400 μέτρα απο το μόλο, άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του για το κοινό. Με μια ελιά να στέκει στο κέντρο του και γύρω κάμαρες, δώματα, διαδρόμους, ταράτσες με απεριόριστη θέα στο Ναύπλιο και το Μυρτώο πέλαγος οι εκδρομείς "απέδρασαν" γρήγορα για να το εξερευνήσουν... Ασκηση και φωτογραφίες παντού! Αφήνοντας πίσω το θαλλασόπυργο, κατά την επιστροφή στο Ναύπλιο ακολούθησε καφές και γλυκό σε καφετέρια στην προκυμαία. Κατενθουσιασμένοι οι συμμετέχοντες, αργά το απόγευμα πήραν το δρόμο της επιστροφής.
Κ.Δρ.