Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 20:15

“Να αποδοθεί δικαιοσύνη για το ναυάγιο της Πύλου” το μήνυμα των επετειακών εκδηλώσεων στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

“Να αποδοθεί δικαιοσύνη για το ναυάγιο της Πύλου” το μήνυμα των επετειακών εκδηλώσεων στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα - ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, στις 14 Ιουνίου του 2023, όπου πνίγηκαν 600 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες και να αποδοθεί δικαιοσύνη, απαίτησαν εκατοντάδες πολίτες στη αντιφασιστική συγκέντρωση και την πορεία, το απόγευμα του Σαββάτου, από την κεντρική πλατεία Καλαμάτας στο λιμάνι της πόλης και στο Πάρκο Λιμενικού.

Στο πάρκο όπου αργότερα, μέχρι αργά το βράδυ, πραγματοποιήθηκε συναυλία, την οποία παρακολούθησαν, διασκεδάζοντας, πολλοί άνθρωποι κάθε ηλικίας.
Η είσοδος ήταν ελεύθερη και τα έσοδα (από μπύρες, σουβλάκια και κουτί εθελοντικής προσφοράς) θα δοθούν στην υπεράσπιση των 9 επιζώντων που είχαν κατηγορηθεί ως διακινητές και αθωώθηκαν, καθώς και στον αγώνα ενάντια στην συγκάλυψη των ευθυνών του Λιμενικού.
Με την προτροπή “...να μη συνηθίσουμε τη βαρβαρότητα” μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας, τοπικών συλλογικοτήτων και φορέων, καθώς και της ΚΕΕΡΦΑ πορεύτηκαν σε Αριστομένους, Αριστοτέλους, Φαρών, Ναυαρίνου και στον δρόμο μπροστά από το Λιμεναρχείο, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των ανοιχτών συνόρων, συμπαράστασης σε πρόσφυγες και μετανάστες και κατά των αντιμεταναστευτικών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της κυβέρνησης, της αποτροπής και του φράχτη του Εβρου, καθώς και των επαναπροωθήσεων του Λιμενικού, που οδηγούν σε ναυάγια κι εγκλήματα, όπως το περσινό ανοιχτά της Πύλου.
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δονάτος Νίκου, από την Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας κι εκπρόσωπος της ΚΕΕΡΦΑ.
Στη συναυλία συμμετείχαν τα συγκροτήματα και οι μουσικοί Υπόγεια Ρεύματα, Social Waste, Τσοπάνα Rave, Αργύρης Μπακιρτζής και Γιώργος Κωστογιώργης, Ήμαρτον και ANTIFonA.

Γ.Σ.