Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 21:36

Αεροδιακομιδή Φιλιππινέζου ναυτικού στο νοσοκομείο

Γράφτηκε από την



Ενας ασθενής Φιλιππινέζος ναυτικός 50 ετών, μάγειρας φορτηγού πλοίου που έπλεε ανοιχτά του Μεσσηνιακού, μεταφέρθηκε χθες στην Καλαμάτα με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, καθώς παρουσίαζε έντονες ενοχλήσεις στο στήθος και δύσπνοια.
Ο Φιλιππινέζος ναυτικός αποτελεί μέλος του πληρώματος του φορτηγού πλοίου "Louise Borchard", σημαίας Καραϊβικής. Οταν αισθάνθηκε αδιαθεσία το πλοίο έπλεε 32 περίπου ναυτικά μίλια νότια/νοτιοανατολικά της Καλαμάτας.
Αμεσα κινητοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων. Γύρω στη 1 το μεσημέρι απογειώθηκε από το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Καλαμάτας το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και μια ώρα αργότερα αποβίβαζε στο αεροδρόμιο τον 50χρονο ασθενή, για να τον παραλάβει το ασθενοφόρο.
Να σημειωθεί πως την επιχείρηση παρακολουθούσαν εξ αρχής ο διοικητής της 120 ΠΕΑ σμήναρχος (Ι) Μιχάλης Θεοδωράκης και ο λιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας αντιπλοίαρχος (ΛΣ) Γιώργος Καλλιανός.

Κ.Δ.