Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 01:20

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία ασφαλισμένων στο ΙΚΑ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Συνεχίζεται η ταλαιπωρία  ασφαλισμένων στο ΙΚΑ Καλαμάτας

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ στην Καλαμάτα, καθώς ο προγραμματισμός των ραντεβού με γιατρούς στη νομαρχιακή μονάδα υγείας -μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 184- δίνει ημερομηνίες ακόμα και μετά από 1 μήνα.

Εν όψει τέτοιων καθυστερήσεων, γίνεται σύσταση σε πολλούς από τους ασφαλισμένους να απευθυνθούν σε ιδιώτες γιατρούς -συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ- προκειμένου να κλείσουν εκεί ραντεβού για να εξυπηρετηθούν, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν.

Ωστόσο, ούτε με τη μέθοδο αυτή απαλλάσσονται από την ταλαιπωρία οι ασφαλισμένοι, καθώς από τους ιδιώτες γιατρούς, άλλοι αποδέχονται και άλλοι δεν αποδέχονται τις εγκυκλίους του υπουργού Υγείας και του διοικητή του ΙΚΑ - με τους δεύτερους να ζητούν να πληρωθούν την επίσκεψη σύμφωνα με τα ισχύοντα μέχρι πρότινος.

Στις εγκυκλίους αυτές δηλώνεται πάντως ότι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ δεν καταβάλλουν κανενός είδους αμοιβή στους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ γιατρούς. Το κόστος της επίσκεψης, αναφέρεται, θα καταβληθεί από το ΙΚΑ με την έκδοση υπουργικής απόφασης μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του σχετικού νόμου, ο οποίος θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 7 Φεβρουαρίου.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER