Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 01:21

Προτάσεις για τον προαστιακό από το Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου

Γράφτηκε από την

Δέσμη προτάσεων για δράσεις που θα αυξήσουν τα έσοδα του προαστιακού σιδηροδρόμου και θα μειώσουν την επιδότηση της αυτοδιοίκησης, προκειμένου να επαναλειτουργήσει το τρένο στο νομό, καταθέτει ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου Μεσσηνίας. Μεταξύ των προτάσεών του είναι και οι εξής:

«Πολλές τοπικές επιχειρήσεις μπορούν να διαφημίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους με αφίσες μέσα στο τρένο ή με τον ειδικό αυτοκόλλητο υμένα στην εξωτερική επιφάνεια των συρμών, όπως γίνεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας. Παράλληλα, με την επίδειξη του εισιτηρίου του τρένου, τοπικές επιχειρήσεις εστίασης, διασκέδασης, καταστήματα κ.τ.λ. μπορούν να παρέχουν εκπτώσεις στους σπουδαστές του ΤΕΙ.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δύνανται να οργανώνονται τακτικά θεματικές σχολικές εκδρομές με το σιδηρόδρομο. Εκτός από τα σχολεία, ενδιαφέρον αναμένεται να εκδηλωθεί από συλλόγους αθλητών, ορειβατών, ποδηλατών, προσκόπων, καθώς και από τον κλάδο του θρησκευτικού τουρισμού για την επίσκεψη μοναστηριών και θρησκευτικών εορτών.

Μεσοπρόθεσμα, ο Δήμος Καλαμάτας πρέπει να δει ως κίνητρο προσέλκυσης κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Καλαμάτας (με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την τοπική οικονομία) σε συνδυασμό και με το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, τη δυνατότητα διοργάνωσης εκδρομών από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με μουσειακούς συρμούς από την Καλαμάτα προς την Ολυμπία και τις Μυκήνες».