Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 10:59

Δύο πανελλήνια ιατρικά συνέδρια στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

 

Δύο -τουλάχιστον- πανελλήνια ιατρικά συνέδρια θα φιλοξενήσει η Μεσσηνία μέσα στους επόμενους μήνες: Το ένα στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο "Elite City Resort" στις αρχές Μαΐου, και το δεύτερο στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου.

Αυτό αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες στην Καλαμάτα μεταξύ 6 και 8 Μαΐου θα γίνει το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαστολογίας, που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, ενώ από τις 10 ώς τις 12 Ιουνίου η Costa Navarinο θα υποδεχθεί το 49ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία.

Στο πρώτο από τα δύο συνέδρια, Ελληνες και ξένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν επίκαιρα θέματα για τη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του μαστού, στοχεύοντας πάντα στην ίαση και στην καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών με καρκίνο. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο πρόεδρος του συνεδρίου δρ. Βασίλης Γεωργούντζος, συντονιστής διευθυντής Ακτινοδιαγνωστικής στο ΓΝΑ "Γ. Γεννηματάς", «οι τελευταίες εξελίξεις στις συναφείς ειδικότητες και στην έρευνα για τον καρκίνο του μαστού καλπάζουν και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίασή τους».

Οσον αφορά τη θεματολογία του δεύτερου, παιδιατρικού συνεδρίου στην Costa Navarino, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας Ανδρέας Κωνσταντόπουλος αναφέρει στο εισαγωγικό του σημείωμα ότι θα καλύψει θεματικά πεδία όπως: Αναπτυξιακή και Κοινωνική Παιδιατρική, Εφηβική Ιατρική, ατυχήματα - δηλητηριάσεις, Παιδοψυχιατρική, Γαστρεντερολογία και Ηπατολογία, Γενετική, μεταβολικά νοσήματα, διαγνωστικές μέθοδοι και τεχνικές, Γενική Παιδιατρική, Νεφρολογία, Καρδιολογία, Εντατικολογία, διατροφή και θηλασμός, Ενδοκρινολογία, λοιμώξεις, Ανοσολογία, Ρευματολογία, Νεογνολογία, Νευρολογία, Δερματολογία και συναφείς ειδικότητες (ΩΡΛ, Οδοντιατρική, Ορθοπεδική, Ουρολογία, Οφθαλμιατρική, Χειρουργική).

Β.Γ.Μ.

 


NEWSLETTER