Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 11:33

Σκηνές Αγριας Δύσης για το νερό στον κάμπο της Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

 

Σκηνές της... αμερικάνικης Αγριας Δύσης διαδραματίζονται στον κάμπο της Μεσσήνης όσον αφορά την αξιοποίηση των αρδευτικών καναλέτων του ΓΟΕΒ, τα οποία -όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες- ορισμένοι από τους καλλιεργητές μεταχειρίζονται κατά το δοκούν, ελλείψει ελεγκτικού μηχανισμού.

Οι πληροφορίες, ειδικότερα, αναφέρουν περιπτώσεις όπου τα κανάλια φράζονται αυθαίρετα για να υπάρχει επάρκεια νερού σε συγκεκριμένες περιοχές, με συνέπεια άλλες περιοχές είτε να έχουν ελάχιστο νερό, είτε να πλημμυρίζουν και να προκαλούνται ζημιές σε καλλιέργειες.

Δεν είναι λίγοι οι παραγωγοί που προσφεύγουν στη ΔΕΥΑΜ ζητώντας από τη δημοτική επιχείρηση να παρέμβει - κάτι που βεβαίως δεν μπορεί να κάνει, μιας και είναι αναρμόδια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πνεύματα είναι ιδιαίτερα οξυμένα στον κάμπο, δεδομένου ότι το τεράστιο δίκτυο του ΓΟΕΒ δεν είναι δυνατό να επιτηρηθεί αποτελεσματικά - δεδομένης και της κατάστασης στην οποία τελεί εδώ και μερικά χρόνια ο εν λόγω οργανισμός, με ελλιπέστατη στελέχωση σε προσωπικό, με απαρχαιωμένο μηχανολογικό εξοπλισμό και τραγική οικονομική κατάσταση.

Β.Γ.Μ.

 


NEWSLETTER