Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 16:16

Μαθητές του Λυκείου Γαργαλιάνων δώρισαν τα χρήματα της εκδρομής σε άρρωστο συμπολίτη τους

Σε μια ιδιαίτερα αξιέπαινη πράξη προχώρησαν χθες οι μαθητές της Γ' Λυκείου Γαργαλιάνων, προσφέροντας όλο το χρηματικό ποσό που είχαν συγκεντρώσει για την πενθήμερη εκδρομή τους σε έναν συνάνθρωπό τους που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Οι μαθητές με αυτή τους την κίνηση έδειξαν ότι η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η αγάπη, η υποστήριξη, δεν έχουν εκλείψει στις δύσκολες για όλους εποχές που ζούμε: Αντιθέτως έχουν φωλιάσει στις καρδιές των νέων ανθρώπων, αυτών που είναι η ελπίδα και το μέλλον αυτού του τόπου. Στις καρδιές των μαθητών που δίνουν μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας, που δείχνουν το δρόμο σε όλους. 

Χθες τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει τα παιδιά μέσα από διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις για την εκδρομή τους τα παρέδωσαν στον αδερφό του ανθρώπου που αντιμετωπίζει το πρόβλημα υγείας - και σίγουρα αισθάνθηκαν πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε εκδρομή. Εξάλλου το μέλλον και η ζωή είναι όλη μπροστά τους και μπορούν να χαρούν τις χαρές των εκδρομών.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Κίτσος μας είπε ότι πρόκειται για μια πραγματικά αξιέπαινη πράξη και ότι αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, ενώ σήμερα θα συνεδριάσει ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου για να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τα παιδιά δημοσίως.

 Κ.Μπ.