Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011 14:14

Οι εργαζόμενοι στη "Βοήθεια στο σπίτι" ερωτούν τον υφυπουργό Εσωτερικών

Γράφτηκε από την

Ο υφυπουργός κος Ντόλιος δήλωσε πως εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση των Δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνικής Μέριμνας.
Συμφωνούμε.
Απέφυγε όμως να πει ότι τα ίδια τα προγράμματα δεν έχουν εξασφαλιστεί.  
Ελάχιστες είναι οι Δομές που έχουν εξασφαλίσει τον απαιτούμενο αριθμό επωφελούμενων δηλαδή ανέργων και κατά συνέπεια εξυπηρετούμενων (ηλικιωμένοι & ΑΜΕΑ), γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα καταφέρουν να καλύψουν ούτε το λειτουργικό κόστος, με πιθανότερη συνέπεια το κλείσιμο της Δομής.
Κατά την άποψη σας βέβαια, αν δεν καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε τον απαιτούμενο αριθμό είμαστε ανίκανοι, όπως δηλώσατε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τα σωματεία στις 31 Μαρτίου. (Σας ευχαριστούμε για την καλή γνώμη που έχετε για μας!)
Την στιγμή που είναι αρκετοί οι άνεργοι συγγενείς  οι οποίοι αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία τους, γιατί θεωρούν ότι όλο αυτό είναι μια κοροϊδία.
Οταν άτομα μοναχικά, ηλικιωμένοι & ΑΜΕΑ αποκλείονται αν δεν υπάρχει κάρτα ανεργίας και θα επαφίενται στην εθελοντική προσφορά των εργαζομένων στης Δομές, για να τους εξυπηρετήσουν.
Πως λοιπόν έχουν εξασφαλιστεί οι Δομές;
Οι Κοινωνικές Δομές κύριε Υφυπουργέ δεν είναι μόνο αριθμοί.
Οι Κοινωνικές Δομές είναι άνθρωποι. Και για μας τους εργαζόμενους σημασία έχει ότι απέναντί μας έχουμε ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη των υπηρεσιών μας και όχι οικονομικές διαπραγματεύσεις.
Αγαπητέ κύριε Υφυπουργέ, τελικά φαίνεται, πως δίνουμε τελείως διαφορετική ερμηνεία εσείς και εμείς στην έννοια της λέξης
«ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ»

Από το Σύλλογο Εργαζομένων


NEWSLETTER