Πέμπτη, 26 Μαϊος 2011 17:07

"Χαμόγελο του Παιδιού": Αδυνατούμε να προχωρήσουμε σε συνεργασία με το Ιδρυμα Σταματάκου

Γράφτηκε από την

Σε συνέχεια ανακοινώσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας στον τύπο της Αρκαδίας σχετικά με την επικείμενη συνεργασία του οργανισμού μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το ίδρυμα Σταματάκου, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι δεν έχει δρομολογηθεί ούτε συμφωνηθεί κάποια κοινή δράση με το συγκεκριμένο φορέα.

Πιο συγκεκριμένα στα τέλη του 2010 εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταματάκου μας προσέγγισαν και μας ενημέρωσαν ότι στο χωριό Καστρί στο Άστρος Κυνουρίας και σε οικόπεδο έκτασης περίπου 6 στρεμμάτων προτίθενται να κατασκευάσουν ένα οικοτροφείο για παιδιά. Η ενέργεια αυτή αποτελεί συνέχεια διαθήκης του αείμνηστου Σταματάκου, ο οποίος άφησε το εν λόγω οικόπεδο καθώς και ένα σεβαστό ποσό για αυτό το σκοπό. Όπως μας ενημέρωσαν τεχνική μελέτη έχει ήδη γίνει και βάσει σχεδίων πρόκειται να κατασκευαστεί ένα οικοτροφείο συνολική έκτασης 2.964 τετραγωνικών μέτρων με δυνατότητα να φιλοξενήσει συνολικά 60 παιδιά.

Από πλευράς μας ενημερώσαμε τόσο κατ’ιδίαν, όσο και τηλεφωνικά, ότι αναγνωρίζουμε την τεράστια σημασία της προσπάθειας αυτής, ωστόσο αδυνατούμε να προχωρήσουμε, διότι τόσο τα λειτουργικά κόστη (μισθοδοσία προσωπικού, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κ.α.), όσο και τα έξοδα συντήρησης του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου των 6 στρεμμάτων θα ήταν τεράστια. Κατηγορηματικά δηλώσαμε ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δυστυχώς αδυνατεί να καλύψει τα παραπάνω έξοδα.

Αναγνωρίζουμε την αγωνία τόσο των μελών του Ιδρύματος όσο και των κατοίκων και μελών των Δημοτικού Συμβουλίου στο Καστρί για την δημιουργία του Οικοτροφείου αλλά και τη συνέχιση λειτουργίας των σχολείων τους, δυστυχώς όμως αδυνατούμε να προχωρήσουμε σε συνεργασία.

 

Ευχόμαστε οι προσπάθειές τους, να ευοδωθούν.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Τρίπολη

Ελευθερίου Βενιζέλου 22, Τρίπολη - Τηλέφωνο: 2710234154 - Fax:2710234155

 

E-mail: mailto:tripoli@hamogelo.gr


NEWSLETTER