Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 21:16

3 απεργιακές συγκεντρώσεις σήμερα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
3 απεργιακές συγκεντρώσεις σήμερα στην Καλαμάτα

Τρεις συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σήμερα στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, για να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με τα ακόμη πιο σκληρά αλλά και άδικα μέτρα.
Στις 10.30 το πρωί μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας οργανώνεται η συγκέντρωση του Ε.Κ. και του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ. Εν τω μεταξύ, στις 10 το πρωί μπροστά από το Δημαρχείο Καλαμάτας έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, και την ίδια ώρα στην πλατεία 23ης Μαρτίου έχει δοθεί το ραντεβού για τη συγκέντρωση των "Αγανακτισμένων".
Το πρόγραμμα των "Αγανακτισμένων" προβλέπει στη συνέχεια πορεία με στάση έξω από το γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά - «όπου θα επικολληθεί ψήφισμα που θα τον κηρύσσει ανεπιθύμητο για την πόλη, αν ψηφίσει το 2ο μνημόνιο (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα). Το ψήφισμα αυτό θα επιδοθεί και σε όλους τους υπόλοιπους βουλευτές του νομού. Αμέσως μετά, η πορεία θα κατευθυνθεί στο κτήριο της Νομαρχίας, το οποίο θα αποκλεισθεί έως το βράδυ».
Η λαϊκή συνέλευση της πλατείας 23ης Μαρτίου καλεί όλους τους εργαζόμενους του νομού να απεργήσουν: «Ολοι ενωμένοι να βροντοφωνάξουμε: Δεν χρωστάμε - δεν πουλάμε - δεν πληρώνουμε. Το μνημόνιο 2 ( μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα) δεν πρέπει να περάσει. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν μέχρι εδώ: κυβερνήσεις - τρόικα - τράπεζες - μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται».

ΕΚΚ - ΑΔΕΔΥ


Οσον αφορά τη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρός του Σωτήρης Τσώνης μίλησε για «καταιγίδα», για βάρβαρη επίθεση και άγριες περικοπές. Παρατήρησε ότι η ανεργία έχει φτάσει στο 17% και πως νέος κόσμος οδηγείται στη μετανάστευση. Επεσήμανε ότι «το κράτος θα είναι χωρίς περιουσία, ένα κράτος - φάντασμα. ΔΕΚΟ βγαίνουν στο σφυρί, θα ξεπουληθούν τα πάντα».
Ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Σταθόπουλος είπε ότι «η κυβέρνηση και η τρόικα συνεχίζουν και εντείνουν τη νέα και βάρβαρη επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας». Παρατήρησε πως ο δρόμος που ακολουθούν είναι καταστροφικός και ζήτησε «να πληρώσουν, επιτέλους, αυτοί που δημιούργησαν την κρίση».

ΤΟ ΠΑΜΕ


Σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας σημειώνονται τα εξής:
«Οχι στα αντεργατικά τελεσίγραφα, στη διαρκή ανεργία και λιτότητα. Δεν θα ζήσουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, έρμαια στα χέρια των εργοδοτών. Δεν θα δουλεύουμε από ήλιο σε ήλιο, για ένα κομμάτι ψωμί, όποιες ώρες, όποιες ημέρες, όποιους μήνες θέλει ο εργοδότης. Δεν ανεχόμαστε να επιδοτούνται με δισεκατομμύρια οι εργοδότες, και οι άνεργοι κι οι οικογένειές τους να μην έχουν να αγοράσουν τρόφιμα, να τους κόβουν το φως, το νερό, το τηλέφωνο, να τους παίρνουν το σπίτι οι τραπεζίτες. Οχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, που είναι αίμα και ιδρώτας δικός μας και των πατεράδων μας».

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ - ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


Στη σημερινή απεργία παίρνουν μέρος ο Οδοντιατρικός και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν οι ομοσπονδίες τους.
«Είναι υποχρέωσή μας να αγωνιστούμε όλοι μαζί ενάντια στα σχέδια που προετοιμάζουν ένα ζοφερό μέλλον, όχι μόνο για εμάς και τα παιδιά μας, αλλά και για τα εγγόνια μας και τα δισέγγονά μας», σημειώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος.
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος διαμαρτύρεται μεταξύ άλλων: «Για την απουσία από το διάλογο με τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας που αφορά την πρωτοβάθμια οδοντιατρική περίθαλψη. Για το διασυρμό του Ελληνα οδοντιάτρου και την άδικη αντιμετώπιση του κλάδου από το υπουργείο Οικονομικών. Για την εφαρμογή του νόμου 3919/2011 για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων».
Στην απεργία συμμετέχουν οι γιατροί, το νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων - κάτι που σημαίνει ότι οι δημόσιες μονάδες υγείας σήμερα θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.
Σε σχετικές ανακοινώσεις τους, τόσο η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τονίζουν ότι απεργούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας «στις βλαπτικές πολιτικές του μνημονίου».

Η ΟΕΒΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών - Βιοτεχνικών - Εμπορικών Σωματείων Ν. Μεσσηνίας διαμαρτύρεται για την απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ - «για την κοροϊδία που γίνεται στους επαγγελματίες για να τους κλείσουν τα μάτια, που αποφάσισαν εσπευσμένα στο παρά πέντε να εξαγγείλουν 2ωρη στάση συμμετοχής, με το κλείσιμο των καταστημάτων μας από τις 12 μέχρι τις 2 μ.μ. Αντί να οργανώσει, μαζί με τους άλλους φορείς, μέρες τώρα την πανελλαδική απεργία με το κλείσιμο των καταστημάτων, αποφάσισε να γίνει το δεκανίκι της κυβέρνησης για δίωρη στάση».
Η ομοσπονδία καταγγέλλει τις δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις «διότι έχουν πουλήσει τον αγώνα των μικρομεσαίων επαγγελματιών, βιοτεχνών κι εμπόρων».

ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΑ


Τόσο στην Τρίπολη όσο και στη Σπάρτη, έχουν προγραμματιστεί διπλές συγκεντρώσεις:
- Στην Τρίπολη, το Εργατικό Κέντρο και το Ν.Τ. Αρκαδίας της ΑΔΕΔΥ οργανώνουν συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, ενώ το ΠΑΜΕ στις 11 στην πλατεία Πετρινού.
- Στη Σπάρτη, το ΠΑΜΕ συγκεντρώνεται στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία, ενώ το Εργατικό Κέντρο με το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο.


NEWSLETTER