Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011 20:43

Κλείνουν σήμερα τη χωματερή στα Φιλικά

Κλείνουν σήμερα τη χωματερή στα Φιλικά

Κλείνουν σήμερα τη χωματερή στα Φιλικά τα μέλη του τοπικού συλλόγου και οι κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη λειτουργία της, παρά τις αποφάσεις που εδώ δυόμισι χρόνια επιτάσσουν να κλείσει ο ΧΑΔΑ.
Ο σύλλογος, αλλά και απλοί δημότες -που προγραμματίζουν συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί, στο χώρο της χωματερής- έχουν προβεί στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Πρωτοδικείου Τρίπολης με τα οποία ζητούν τη συμμόρφωση και εφαρμογή -από το Δήμο Τρίπολης- της τελεσίδικης απόφασης 2973/2010 του ΣτΕ, καθώς και να σταματήσει η λειτουργία του ΧΑΔΑ.
Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για 30ετή κοροϊδία των ιθυνόντων, δηλώνοντας παράλληλα «αγανακτισμένοι από τη διαπίστωση ότι τελεσίδικες αποφάσεις δεν εφαρμόζονται και αγνοούνται προκλητικά από τη διοίκηση».
Με πρόσφατο ψήφισμά τους, εξ άλλου, τα μέλη του συλλόγου -που έχουν συγκροτήσει συντονιστική επιτροπή αγώνα για το κλείσιμο της χωματερής- επισημαίνουν ότι οι ευθύνες για την ολοένα και επιδεινούμενη κατάσταση στο Πλάτωμα Φιλικών εκτείνονται σε όλη την κλίμακα, από την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση μέχρι και το αρμόδιο υπουργείο.