Τρίτη, 05 Ιουλίου 2011 20:46

Προσφυγή της Ομάδας Δράσης για τον Ταΰγετο στον εισαγγελέα για τη Ram

Γράφτηκε από τον

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας προσέφυγαν χθες μέλη της Ομάδας Δράσης για τον Ταΰγετο, ζητώντας να διερευνηθεί αν υπάρχουν όλες οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις για την επαναλειτουργία της μονάδας της Ram στη Μαραθόλακκα κι αν τηρούνται εκεί όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
Το γεγονός αυτό δείχνει φυσικά για μία ακόμα φορά την αποφασιστικότητα των κατοίκων να μπλοκάρουν οποιαδήποτε περαιτέρω δραστηριότητα επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή. Εν τω μεταξύ, στην αγορά του οικοπέδου Ισσαρη, της... παλιάς Μαραθόλακκας δηλαδή, με σκοπό την αποκατάσταση και αξιοποίηση του χώρου, ρίχνει πλέον το βάρος ο Δήμος Καλαμάτας στην υπόθεση των απορριμμάτων. Οπως τόνισε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί προϋπόθεση για την αποκατάσταση του χώρου - και χθες πραγματοποιήθηκε μάλιστα η πρώτη διερευνητική συνάντηση με τον ιδιοκτήτη.
Κατά τα άλλα, μετά την προχθεσινή ένταση η μονάδα της Ram λειτουργεί ήδη στο χώρο της... νέας Μαραθόλακκας, και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι και τις 14 Ιουλίου, οπότε λήγει η σχετική αδειοδότηση. Απαντώντας στο ερώτημα τι γίνεται από εκεί και πέρα, ο κ. Νίκας επεσήμανε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες επιλογές: “Από τις 15 Ιουλίου υπάρχει η απευκταία λύση της μεταφοράς, η δυνατότητα υποβολής αιτήματος για τρίμηνη παράταση για λειτουργία στην κρατική έκταση, ενώ μέχρι τότε θα έχει προκύψει και ανάδοχος στο διαγωνισμό της επεξεργασίας”.
Οσον αφορά τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, οι οικονομικές προσφορές αναμένεται να ανοιχτούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με σκοπό την αξιολόγησή τους από την αρμόδια επιτροπή. Το ενδεχόμενο τρίμηνης παράτασης για τη Μαραθόλακκα πάντως έρχεται σε αντίθεση με τη δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας ότι έχει βρεθεί έκταση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, για την εγκατάσταση όποιας μονάδας προκύψει από το διαγωνισμό.