Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2011 21:54

ΙΚΑ: Από 11 Ιουλίου η λίστα συνεργαζομένων γιατρών

ΙΚΑ: Από 11 Ιουλίου η λίστα συνεργαζομένων γιατρών

Από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου θα ισχύει η νέα λίστα γιατρών συμβεβλημένων με ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ που συνεργάζονται με το ΙΚΑ ΕΤΑΜ, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο διευθυντής του υποκαταστήματος Καλαμάτας Γρηγόρης Μασούρας.
Σημειώνοντας ότι στη νέα λίστα -που ήδη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr)- περιλαμβάνονται 47 γιατροί στη Μεσσηνία, οι οποίοι αποδέχτηκαν τους όρους του Ιδρύματος και μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η λίστα είναι δυναμική και ενεργή και μπορεί να διευρύνεται με τους γιατρούς του ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ που θα εκφράζουν βούληση για συνεργασία με το ΙΚΑ. Συγκεκριμένα, όσοι γιατροί έχουν εκφράσει μετά τις 10 Ιουνίου, ή θα εκφράσουν στο μέλλον, εθελουσία βούληση για ένταξή τους στην λίστα, θα πιστοποιηθούν από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά.
Οπως επισημαίνεται επίσης, «oι γιατροί που είχαν υποβάλει το ειδικό έντυπο από 10/6/2011 και μετά, καθώς και όσοι δεν το έχουν υποβάλλει, και είναι εκτός λίστας από 11/7/2011 και μέχρι την πιστοποίηση και ένταξή του στη λίστα, δεν έχουν δικαίωμα να εξετάζουν επ’ αμοιβή ασφαλισμένους του ΙΚΑ».
Οι γιατροί που έχουν πιστοποιηθεί και παρέχουν τις  υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ -σημειώνεται στην ανακοίνωση- «πρέπει να τηρούν τους όρους συνεργασίας όπως έχουν καθορίσει από το νόμο, άλλως δεν είναι δυνατή η εξόφληση των αμοιβών τους από το ΙΚΑ, αλλά είναι και ο βασικός όρος για την παραμονή τους στην λίστα.
Γιατρός που είναι στην λίστα, εάν επιθυμεί να βγει το δηλώνει με αποστολή email στην διεύθυνση opsygeia@modernikamng.gr ή με φαξ στο 210 3823974. Για να επανενταχθεί θα αποστέλει νέα δήλωση και η ένταξή του θα γίνεται μετά την πάροδο 3 μηνών από την ημερομηνία εξαίρεσής του» καταλήγει η ανακοίνωση.