Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 14:20

Δώστε τα μαλλιά σας σε γυναίκες με καρκίνο - Διήμερη δράση και στην Καλαμάτα (βίντεο)

Δώστε τα μαλλιά σας σε γυναίκες με καρκίνο - Διήμερη δράση και στην Καλαμάτα (βίντεο)

Αυτή την Πέμπτη και την Παρασκευή, 10 κι 11 Μαρτίου, όσες γυναίκες από την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας μπορούν και θέλουν να κόψουν τα μαλλιά τους  για καλό σκοπό, μπορούν να το κάνουν δωρεάν στο ειδικό van που ταξιδεύει στην Ελλάδα με το «Αλμα ζωής» και το «Χάρισε δύναμη».

Και τις δύο ημέρες, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, μπροστά από το ΑΒ Βασιλόπουλος, στη συμβολή των οδών Μακεδονίας και Ψαρών, τo van θα περιμένει όσες γυναίκες αποφασίσουν να προσφέρουν μερικά εκατοστά από τα μαλλιά τους, για να χαρίσουν δύναμη σε γυναίκες που δοκιμάζονται από τον καρκίνο και βρίσκονται στο στάδιο της χημειοθεραπείας. Η ομάδα hair stylists της Pantene θα είναι εκεί για να μας ενημερώσει, να δεχθεί την προσφορά μας και να φροντίσει για ένα όμορφο αποτέλεσμα στα μαλλιά μας. 

Το «Χάρισε δύναμη» είναι μια σπουδαία προσπάθεια που υλοποιείται με πρωτοβουλία του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Αλμα ζωής» και τη συνεργασία των ΑΒ Βασιλόπουλος και το Pantene της εταιρείας  Procter & Gamble.  Η μέχρι τώρα ανταπόκριση στις πόλεις που έχει ταξιδέψει η ομάδα είναι σημαντική, ενώ μια από τις 1.000 περίπου γυναίκες που έχουν δώσει τα μαλλιά τους για το σκοπό αυτό, είναι και η ηθοποιός Μαρία Σολωμού, η οποία επίσης χάρισε 20 εκατοστά από τη κοτσίδα της, για την κατασκευή περούκας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το προσωπικό του ΑΒ Βασιλόπουλος (Ψαρών & Μακεδονίας) είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο όσον αφορά στις δραστηριότητες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί η διεύθυνση της επιχείρησης και όπως πάντα και σ’ αυτή την περίπτωση είναι στη διάθεση του κάθε καταναλωτή να ενημερώσει για τη σημαντική δράση της Πέμπτης και της Παρασκευής. 

Από τη μεριά του, ο διευθυντής του συγκεκριμένου καταστήματος, Γιώργος  Κατσιφώλης, τονίζει τη μεγάλη σημασία που έχει, ο καθένας που επιθυμεί «να χαρίσει ένα κομμάτι της δύναμής του, ένα κομμάτι από τα μαλλιά του, σε άλλους ανθρώπους που δοκιμάζονται» με την κατασκευή περουκών. Εξηγεί όμως πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι προσφοράς στην όλη προσπάθεια, αφού από τις 12 Νοεμβρίου 2015 και μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016, αποκλειστικά στα ΑΒ Βασιλόπουλος γίνεται δωρεά στο «Αλμα ζωής» με κάθε αγορά προϊόντων Pantene. Επίσης, όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέσει τη δωρεά του απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό του Οργανισμού «Αλμα ζωής».

«Δε νομίζω ότι είναι κάτι το δύσκολο, τα μαλλιά μας θα μεγαλώσουν ξανά, αλλά δίνοντας αυτούς τους 20 πόντους από τα μαλλιά μας μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιους ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή τη δεδομένη στιγμή, και τους δίνουμε την ελπίδα» παρατηρεί ο κ. Κατσιφώλης.

Στόχος είναι στις 10 κι 11 του μήνα η Καλαμάτα να δώσει δυναμικό «παρών» στη μεγάλη αυτή προσπάθεια, που έχει ήδη υλοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τη Λάρισα και την Αθήνα. Η Καλαμάτα είναι μια από τις πόλεις που επελέγη για το σκοπό αυτό. 

Όπως σχολιάζει ο κ. Κατσιφώλης, ερωτώμενος γιατί επελέγη και η Καλαμάτα: «Πρόκειται για μια πόλη που ξεχωρίζει και το μέλλον της είναι διαφορετικό, αφού δε βρίσκεται πλέον στην απομόνωση και όλες οι εταιρείες την αντιμετωπίζουν διαφορετικά». Όπως τονίζει, η ΑΒ δίνει μεγάλη σημασία στην πόλη και τα προϊόντα της περιοχής.