Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011 21:57

Νεκρή καρέτα - καρέτα στην Ανατολική Παραλία

Γράφτηκε από την

Μια νεκρή θαλάσσια χελώνα έβγαλαν λουόμενοι χθες το μεσημέρι στην Ανατολική Παραλία Καλαμάτας, μπροστά από το ξενοδοχείο "Ελίτ". Η χελώνα, καρέτα - καρέτα, όπως διαπίστωσαν οι λιμενικοί που τη μέτρησαν, ήταν νεκρή εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, πριν η θάλασσα τη φέρει κοντά στην παραλία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Παιδιά που έπαιζαν στην παραλία εντόπισαν την νεκρή χελώνα να επιπλέει στο νερό και την ανέσυραν με τη βοήθεια άλλων λουομένων. Η λύπη όλων ήταν φανερή και ειδικά των παιδιών, που έβλεπαν πρώτη φορά θαλάσσια χελώνα, γνωρίζοντας πως πρόκειται για προστατευόμενο είδος.
Τα παιδιά που εντόπισαν τη χελώνα να επιπλέει φώναξαν τη Μαρία Μπάκα, μητέρα ενός εκ των παιδιών, η οποία την έβγαλε από τη θάλασσα στην ακτή. Οπως διαπίστωσε η ίδια, η χελώνα είχε χτυπηθεί εδώ και καιρό.
Ο Αλέξανδρος Γρίβας μαζί με άλλα συνομήλικά του παιδιά παρατήρησαν με προσοχή τη χελώνα. "Λυπήθηκα. Πρέπει να προσέχουμε τα προστατευόμενα είδη", είπε.
Η Μαριλένα Μπάκα είπε πως αρχικά πανικοβλήθηκε γιατί δεν είχε αντικρίσει ξανά ανάλογο θέαμα. Θα ήθελε όμως να έβλεπε ζωντανή θαλάσσια χελώνα.
Ο Γιώργος Γρίβας λυπήθηκε όταν είδε την άτυχη χελώνα για έναν παραπάνω λόγο, επειδή ξέρει ότι είναι είδος προς εξαφάνιση.
Η Τζωρτζίνα Βάγια επίσης στεναχωρήθηκε πολύ, αν και μόλις την είδε να επιπλέει, πανικοβλήθηκε γιατί δεν ήξερε τι ήταν.
Ο Λευτέρης Εξαρχος πιστεύει πως η χελώνα πέθανε είτε γιατί κατάπιε κάποια σακούλα, είτε γιατί χτυπήθηκε από κάποια προπέλα.
Ο Παναγιώτης Λιβιεράτος αρκετά συγκινημένος σχολίασε πως όταν την είδε από κοντά ένιωσε τόσο άσχημα, λες και ένιωθε την ταλαιπωρία που πέρασε η άτυχη χελώνα.
Ο Ντίνος Τσαγκάρης λυπήθηκε αρκετά και τόνισε πως όλα τα ζώα θα πρέπει να ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον χωρίς εμπόδια.