Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011 22:10

«Χειρόφρενο» τράβηξαν οι ταξιτζήδες της Πελοποννήσου - Συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία

Γράφτηκε από την

Χειρόφρενο τράβηξαν σήμερα από τις 5 τα ξημερώματα οι ιδιοκτήτες ταξί της Νότιας Πελοποννήσου συμμετέχοντας στην 48ωρη πανελλαδική απεργία του κλάδου τους, ενώ σήμερα αναμένονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Περιφέρεια. Η απεργία λήγει την Τετάρτη στις 5 τα ξημερώματα, ενώ με ψήφισμα - διαμαρτυρία το Περιφερειακό Συμβούλιο Ταξί, τα Σωματεία και τα Ράδιο Ταξί Πελοποννήσου προειδοποιούν ότι θα μετατραπεί σε διαρκείας «αν αύριο το βράδυ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης δεν αλλάξει στάση» και δεν τους δεχτεί για να ξεκινήσει εκ νέου διαβούλευση. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ταξί Σωτήρης Ροϊνός μιλώντας στην «Ε» τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι έχουν πέσει οι υπεραξίες στον κλάδο τους και ζητάνε τη συμπαράσταση της κοινωνίας. Οπως είπε ο κόσμος δεν γνωρίζει τις θυσίες που αποκτήθηκαν αυτά τα ταξί, που τώρα το μόνο που μπορούν να εξασφαλίσουν στον ιδιοκτήτη τους είναι μια θέση εργασίας «ενός μεροκάματου του τρόμου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως και «αυτή τη θέση εργασίας προσπαθούν να μας την στερήσουν». Καταλήγοντας τόνισε ότι «δώσαμε μια ευκαιρία στην κυβέρνηση. Θεωρούμε ότι έχουμε απόλυτο δίκιο και ζητάμε την στήριξη της κοινωνίας».
Οι ιδιοκτήτες ταξί σύμφωνα με το ψήφισμά τους ζητούν από τον υπουργό να διαβουλευθεί με τον κλάδο, ώστε να υπάρξει «ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους ιδιοκτήτες ταξί, υψηλής ποιότητας μεταφορικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, αναβάθμιση του κύρους του επαγγέλματος και εξίσωση των υπηρεσιών με αυτές των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών. Επίσης ζητούν να ισχύσει μαθηματικός τύπος ανάλογος μ’ αυτόν της  Ευρωπαϊκής Ενωσης για τον αριθμό αδειών, όχι μεταφορά των εδρών-παραμονή των ταξί στην αναγραφόμενη στην άδειά τους έδρα, να παραμείνει ο ειδικός στόλος (9θέσια, 7θέσια, λιμουζίνες), να εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία 123/2006 καθώς και ο Ν.3844/10 και να ισχύσει η εξαίρεσή τους όπως προβλέπεται στο άρθρο 4 παράγραφος δ.
Στο ίδιο ψήφισμα οι Ενώσεις Ταξί Πελοποννήσου ευχαριστούν τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων, καθώς και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους για την στήριξή τους. Επίσης ευχαριστούν και τους βουλευτές Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, Λακωνίας Θανάση Δαβάκη και Γρηγόρη Αποστολάκο και Κορινθίας Κώστα Κόλλια για την στήριξη των θέσεών τους και την κατάθεση σχετικών ερωτήσεων στη Βουλή.