Τρίτη, 03 Μαϊος 2016 12:37

Ράμπα και πάρκινγκ για ΑμεΑ απο εθελοντές στο Δάρα Αρκαδίας (φωτογραφίες)

Ράμπα και πάρκινγκ για ΑμεΑ απο εθελοντές στο Δάρα Αρκαδίας (φωτογραφίες)

Διαμορφώνοντας μια ράμπα και ένα πάρκινγκ για άτομα ΑμεΑ το Δάρα Αρκαδίας απέκτησε ένα πιο προσβάσιμο, φιλικό και ασφαλές περιβάλλον, το οποίο διευκολύνει όσους χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο, άτομα με προβλήματα όρασης, εγκύους, παιδικά καροτσάκια και ηλικιωμένους.

 

Η νέα υποδομή στη πλατεία του χωριού αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής όλων των μελών της τοπικής κοινωνίας, της προσδίδει αξία και είναι δείγμα πολιτισμού και σεβασμού προς τη διαφορετικότητα.

Το χωριό λοιπόν δείχνει το ανθρωποκεντρικό του πρόσωπο το οποίο «μεταφράζεται» σε μια απαραίτητη ενέργεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας ΑμεΑ.

Οι εργασίες ξεκίνησαν μετά από αίτημα του Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Δαραίων και με την έγκριση και αμέριστη συμπαράσταση του Τοπικού Συμβουλίου Δάρα.

Μέλη του Συνδέσμου Δαραίων και μικρά Δαριοτόπουλα αποτέλεσαν την εθελοντική ομάδα για αυτή τη προσπάθεια: Στέλιος Νέζος,Πάνος Αγράφας, Αντωνία Κορδοπάτη, Χρήστος Παπαναστασίου, Αγγελική Κορδοπάτη, Σωτηράκης Καφαντάρης & Γιώργος Ρουμελιώτης.